Konkurrence

Pavillon-succes i Kongens Have gentages

Arkitektforeningen og lokalafdelingen i København gentager successen fra 2013, og inviterer alle MAA'ere til at deltage i en åben konkurrence om en midlertidig træpavillon til Kongens Have i København, sommeren 2015.

Boliger på Skousbo

Arkitektforeningen er blevet kontaktet af medlemmer, der finder, at programmet for den åbne plankonkurrence Boliger på Skousbo, udskrevet af Roskilde Kommune, rummer en række problematiske konkurrencevilkår.

Der er tale om en åben idékonkurrence, der omhandler udviklingen af et 75 hektar stort boligområde med 700 boliger, og konkurrencedeltagerne skal udarbejde forslag til en strukturplan for hele området samt en bebyggelsesplan for første etape af det

Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig: Offentliggørelse

Konkurrencen om fremtidens bæredygtige almene bolig er nu afgjort og vinderne fundet blandt 60 forskellige, velovervejede og nytænkende bud på, hvordan den almene bolig fortsat kan bidrage til den danske boligtradition mange år ud i fremtiden.

Prisoverrækkelse: Bæredygtig shopping i bykernerne

I fremtiden kan vi forhåbentlig glemme alt om uddøende småbyer, nedsættende snak om rådne bananer og lav produktivitet i yderområderne. I dag er livet i alt for mange danske byer på retur. Men udviklingen kan vendes, viser 18 utraditionelle film fra arkitekter og købmænd. Tilsammen giver filmene svar på, hvordan man bedst skaber rammerne for bæredygtig vækst, en stærk detailhandel og en attraktiv bykerne.

Eventyret lever

Forslag fra hele verden er strømmet ind til idékonkurrencen om et nyt H.C. Andersen House of Fairytales i Odense. De tre ligestillede vinderforslag fortæller hver sin historie om magien og legen, fantasien og virkeligheden og appellerer både til sanserne og tankerne.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Winter City

De bedste eksempler på tilgængelighed er usynlige

Force4Architects arbejder med intuitiv tilgængelighed og har netop vundet idékonkurrencen, Accessible Everyday. Det handler om ikke at skabe barrierer, når tegnestuen designer specifikke løsninger, som stimulerer specifikke sanser.

Af Helle Lorenzen, journalist (DJ) Designkommunikation

Land Art Generator Initiative

Hovedstaden kommer næste år til at summe af grønt design, ingeniørvidenskab og arkitektur, når Land Art Generator Initiative (LAGI) slår sig ned på Refshaleøen sammen med IT-Universitetet. Målet er både at inspirere og konkretisere omstillingen til grøn energi.

LAGI er en international kunst- og designkonkurrence, der inviterer tværdisciplinære teams til at designe innovative, energiproducerende skulpturer til det offentlige rum.

Ny prisopgave skal give bud på bæredygtig detailhandel

Hvordan skaber man bæredygtig shopping i bykernerne? Det skal arkitekter og detailhandlere i fællesskab svare på. Dette utraditionelle samarbejde, der blev skudt i gang på årets MAA-konference, er første gang Arkitektforeningens nye format for prisopgaver tages i brug.

Blik på Aarhus: Vær med i udstilling

Udstil din udsigt på Arkitekturens Dag d. 1. oktober i Aarhus