Konkurrence

Prisoverrækkelse: Bæredygtig shopping i bykernerne

I fremtiden kan vi forhåbentlig glemme alt om uddøende småbyer, nedsættende snak om rådne bananer og lav produktivitet i yderområderne. I dag er livet i alt for mange danske byer på retur. Men udviklingen kan vendes, viser 18 utraditionelle film fra arkitekter og købmænd. Tilsammen giver filmene svar på, hvordan man bedst skaber rammerne for bæredygtig vækst, en stærk detailhandel og en attraktiv bykerne.

Eventyret lever

Forslag fra hele verden er strømmet ind til idékonkurrencen om et nyt H.C. Andersen House of Fairytales i Odense. De tre ligestillede vinderforslag fortæller hver sin historie om magien og legen, fantasien og virkeligheden og appellerer både til sanserne og tankerne.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Winter City

De bedste eksempler på tilgængelighed er usynlige

Force4Architects arbejder med intuitiv tilgængelighed og har netop vundet idékonkurrencen, Accessible Everyday. Det handler om ikke at skabe barrierer, når tegnestuen designer specifikke løsninger, som stimulerer specifikke sanser.

Af Helle Lorenzen, journalist (DJ) Designkommunikation

Land Art Generator Initiative

Hovedstaden kommer næste år til at summe af grønt design, ingeniørvidenskab og arkitektur, når Land Art Generator Initiative (LAGI) slår sig ned på Refshaleøen sammen med IT-Universitetet. Målet er både at inspirere og konkretisere omstillingen til grøn energi.

LAGI er en international kunst- og designkonkurrence, der inviterer tværdisciplinære teams til at designe innovative, energiproducerende skulpturer til det offentlige rum.

Ny prisopgave skal give bud på bæredygtig detailhandel

Hvordan skaber man bæredygtig shopping i bykernerne? Det skal arkitekter og detailhandlere i fællesskab svare på. Dette utraditionelle samarbejde, der blev skudt i gang på årets MAA-konference, er første gang Arkitektforeningens nye format for prisopgaver tages i brug.

Blik på Aarhus: Vær med i udstilling

Udstil din udsigt på Arkitekturens Dag d. 1. oktober i Aarhus

International idékonkurrence om eventyrhus i Odense

Det handler om vor tids gode almene bolig

Konkurrencen om fremtidens bæredygtige almene bolig er i luften. Komplekse udfordringer skal løses og behov opfyldes, samtidig med den arkitektoniske kvalitet skal sikres.

Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen fortæller her om nogle af de udfordringer og perspektiver, konkurrencen Fremtidens bæredygtige almene bolig bygger på og skal løfte.

Alment er et livsstilsvalg

Stor almen bolig-konkurrence udskrives om lidt

Fremtidens bæredygtige almene bolig, åben projektkonkurrence udskrives ultimo august 2013

Nu varer det ikke længe, før den første fase af den åbne projektkonkurrence om fremtidens bæredygtige almene bolig udskrives af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter i samarbejde med Arkitektforeningen.