Legater 2011

Arkitektforeningens legatudvalg har fordelt foreningens legatmidler for 2011.

Bestyrelsen har ønsket at lægge vægt på ansøgninger, der knyttede sig til foreningens politikområde "Arkitektonisk kvalitet i planlægningen".

Følgende midler er fordelt:

Kommunelæge Vilhelm Christian Eilschous Legat på 15.000 kr. er givet til Rasmus Graakjær som støtte til frivilligt arkitektarbejde med at bygge sports- og leganlæg for udsatte børn og unge i Liberia.

Lemvigh-Müller Fondens
pulje på 75.000 kr. til studieformål for studerende eller til allerede færdiguddannede arkitekters videreuddannelse er fordelt således:

15.000 kr. til Serban Cornea til studieprojekt af værdibaseret byplanlægning i Kina.

20.000 kr. til Emilie Bergrem til Masteruddannelse i Urban Design ved Columbia University.

20.000 kr. til Elisabeth Victoria Friis til studier i Mongoliet i udvikling og urabanisering af slumområder.

20.000 kr. til Lea Olsson til studier i Housing & Urbanism ved London School of Architecture.

Fra William & Hugo Evers Fond er der fordelt 4.000 kr. til Siv Britt Mansa til masteruddannelse i strategisk byplanlægning.

Fra Adda og Henning Oppen Strands Hæderslegat er givet 6.000 kr. til Tordis Henriette Berstrand som støtte til studierejse i forbindelse med Ph.d studier ved University of Kent, UK.