Store Arne og lille Arne

Arkitektforeningen København uddeler hvert år arkitekturpriserne; Store Arne og Lille Arne.

Hovedprisen, Store Arne gives til såvel udførte værker som initiativer, der har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn i det forgangne år.

Lille Arne gives til initiativer, realiserede og ikke-realiserede projekter og nytænkende ideer, som har skabt debat eller gjort en forskel for faget.

Priserne uddeles i januar i forbindelse med Arkitektforeningen Københavns nytårskur.

Årets Arne blev indstiftet i 2007. Prisen er en statuette i akryl, præget med arkitekten Arne Jacobsens ansigt.

Juryen består af lokalledelsens medlemmer på det givne tidspunkt.
Se Arkitektforeningen Københavns lokalledelse her.

Indstilling og præmiering
Alle medlemmer i Arkitektforeningen kan indstille kandidater til nominering. Har du et favoritværk, eller kender du til et fantastisk initiativ, der forandrer og forbedrer, så giv lokalledelsen i København dine bud med en kort motivation senest 1. november.

Nominer dine favoritter her.

Af de indsendte forslag udvælger juryen 5 kandidater i hver kategori, som bliver offentliggjort her på siderne og på facebook. De endelige vindere bliver kåret i slutningen af januar til Arkitektforeningen Københavns nytårskur.

Vindere af Store Arne
2018 Entasis for Kanonhuset.
2017 Praksis Arkitekter for Carlsbergfondets forskerboliger.
2016 Falko Arkitekter v/ professor Tage Lyneborg, Høgni T. Hansen og Carl Th. Lyneborg for ny multisal ved Falkonergårdens Gymnasium.
2015 Dissing & Weitling Architecture for Cykelslangen.
2014 BBP Arkitekter ombygning af Trollbeads domicil.
2013 KHR arkitekter og Bisgaard Landskabsarkitekter for Ørestad Skole og Bibliotek.
2012 Københavns Kommune for arbejdet med kommunens friarealer.
2011 Lundgaard og Tranberg Arkitekter for ”Guld/Sort/Grøn Trilogi”, Tietgenkollegiet, Skuespilhuset og SEB Bank.
2010 Dorte Mandrup Arkitekter for restaurering og tilbygning til Munkegårdsskolen.
2009 "Under Opførelse", skabt af Saskia Peinow, Kristine Sundahl og Kalle Jørgensen.
2008 Brian Mikkelsen for at være hovedkraften bag regeringens arkitekturpolitik.
2007 Norman Foster Architects for forslag til Tivolitårn.

Vindere af Lille Arne
2018 Lejerbo for at konkretisere deres bygherrestrategi fra 2015 (udformet af Gehl Architects) i 65 almene boliger på Dortheavej (tegnet af BIG)
2017 ArcgencY Arkitekter, Allan Lyth, Tal R, Marianne Tuxen og Lennart Lajboschitz for omdannelsen af Absalon på Vesterbro.
2016 Københavns Kommune for skybrudspolitikken.
2015 Arkitekturfilmfestivalen Copenhagen Architecture Festival x Film.
2014 Arkitekter Uden Grænser for Bogen “Developing Architecture, Learning from Sierra Leone”.
2013 ORT – Open Research Team for Øerne i Ørestad.
2012 Netværket Givrum.nu.
2011 Gottlieb Paludan Arkitekter og Risø-DTU for Green Power Island.
2010 Jan Gehl for sit livsværk.
2009 Ingen uddeling af denne pris.
2008 Holscher Arkitekter for Infill i Stokhusgade.
2007 MAPT Arkitekter.

Kontakt ledelsen i Arkitektforeningen København her