Akademisk Arkitektforening

Ansøgningsfrist: Den unge kunstneriske eliteStatens Kunstfond vælger igen i år en række kunstnere til det ambitiøse karriereprogram ’Den unge kunstneriske elite’. Nu er det tid til at søge.

Karriereprogrammet ’Den unge kunstneriske elite’ består af et mentorforløb og kunstnerisk karriereplanlægning. Programmet er sat i verden for at løfte nye danske talenter inden for arkitektur, billedkunst, film, kunsthåndværk og design, litteratur, musik og scenekunst helt frem på den danske og internationale kunstscene.

Baner vejen for de store talenter 
For Michael Bojesen, Statens Kunstfonds formand, er arbejdet med talentudvikling en vigtig del af Kunstfondens formål: 

”Det er fantastisk, når danske kunstnere udvikler sig og tager springet ud til et internationalt publikum. Med karriereprogrammet ’Den unge kunstneriske elite’ satser vi på de store talenter, så de fortsat søger nye kunstneriske udtryk og beriger os med store oplevelser. De udvalgte kunstnere får et tilskud, så de i samarbejde med en erfaren konsulent kan udforme og gennemføre en særligt tilrettelagt karriereplan. På den måde får de mulighed for at arbejde i dybden med deres kunstneriske visioner, og dermed de optimale rammer for at kunne etablere sig på kunstscenen – både nationalt og internationalt.”

Op til 20 nye navne 
Ved uddelingen i 2018 blev 10 kunstnere og kunstnergrupper del af ’Den unge kunstneriske elite’. Blandt andre musikeren Lydmor, performancekunstneren Julian Juhlin og designkollektivet Buster’s World. Også performance-, video- og billedkunstner Louise Haugaard Jørgensen blev udvalgt til karriereprogrammet. Siden januar har hun haft fart på sin kunstneriske udvikling, hvor hun arbejder med kunstneriske og filosofiske undersøgelser af grænserne mellem menneske, objekt og verden. I sit karriereforløb fokuserer hun bl.a. på at udvikle sit netværk og opsøge internationale turné- og udstillingsmuligheder. 

I år planlægger Kunstfonden at udpege 15-20 nye navne. Skal du være én af dem? Så kan du læse mere og ansøge her

Yderligere info:
Peter Koch Gehlshøj, Slots- og Kulturstyrelsen, pge@slks.dk, tlf.: 21 54 46 92
Statens Kunstfonds pressetelefon: 41 39 38 53

Foto: Louise Haugaard Jørgensen er allerede i gang med karriereprogrammet. Videostill: Frigge Fri. 

Type: 
Legater/ priser
Dato: 
Fre, 02/08/2019

Kommentarer