Akademisk Arkitektforening

Arkitekturrejse: Kunst og arkitektur i MarrakechKom med på arkitekturrejse til Marrakech med Dansk Arkitektur Center d. 13-18 maj. Medlemmer af Arkitektforeningen får 500 kr. rabat på rejsen.

Slangetæmmere, duftende krydderier og modeskaberen Yves Saint Laurents yndlingssted. Simple living, farvestrålende interiør, og et land, hvor den traditionsrige arkitektur går hånd i hånd med naturen. Med andre ord: Velkommen til Marrakech.

Tilmeld dig før 10. marts og tag med Dansk Arkitektur Center (DAC) til byen, hvor kunst, arkitektur og klima går op i en højere enhed.

Bestil med MAA rabat
Se mere og køb billet.

Gør Utzons Marokko til dit  
Med inspiration fra vores udstilling om Jørn Utzon, tager vi til Marokko - landet, hvor den verdenskendte danske arkitekt fandt stor inspiration. Tag med og se hvorfor, når vi går tæt på den simple livsstil, den fantastiske kunst og forbindelsen mellem natur og arkitektur. Forstå Medinaen, se på religiøs arkitektur, oplev skønne parker og bliv overvældet af den marokkanske enkelthed i de smukkeste kakler, mosaikker og udskæringer.

Vi skal besøge det moderne Marrakech, der til forveksling ligner mange europæiske storbyer, og vi skal ikke mindst opleve det ny museum over den franske modeskaber Yves Saint Laurent, der tabte sit hjerte til byen. Det moderne Marrakech står også i klimaets tegn, da byen i 2017 var vært for FN’s klimatopmøde, COP22. Du vil se, hvordan det har præget byens udvikling de seneste år med en byfornyelse, der blandt meget andet har introduceret nye fodgængerfelter, cykelstier, separate busbaner, el-busser og bycykler – alt sammen i skønt samspil med hestetrukne vogne og de charmerende historiske gader.

Kom bag facaden med lokale eksperter
Vi kommer bag facaden på Marrakech med arkitekten Kasper Brejnholt Bak som vores personlige guide. Kasper ejer riaden ’Riad of the Storks’ i Marrakech, og sammen med bestyreren Omar Aatabi vil han vise os både kendte og ukendte steder i byen. De vil blandt andet præsentere Marrakech som kontrasternes by, der de senere år er blevet til et hipt rejsemål for trendspottere og en kulisse for modereportager og indretningsmagasiner fra hele verden. Vi skal også besøge Omars familie i en traditionel Berberlandsby i bjergene, møde danskere der har valgt at bosætte sig i Marrakech og komme bag facaden på Kaspers nyrenoverede riad, der samtidig danner rammen for fortællingen om denne helt særlige marokkanske byggestil.

Bliv forført af lyset, lydende, farverne 
Der er stor inspiration at hente i den historiske bygningstradition i Marokko – i både brugen af lokale materialer, sansen for detaljer og fascinerende bygningstypologier. Og det eksotiske Marrakech taler for sig selv. Det helt særlige lys, farverne og enkeltheden matcher på mange måde det nordeuropæiske øje. Tag med og bliv forført af Marokkos sansemættede univers - præcis som Jørn Utzon blev det tilbage i 1947. 

Bestil med MAA rabat
Se mere og køb billet.

Dato: 
Man, 13/05/2019

Sted

Riad Ifoulki
11 Derb Mqqadem، Route Arset Loghzail
40034
Marrakech

Kommentarer