Akademisk Arkitektforening

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter

 

Højhusbyggeriet boomer i København for tiden. Lige nu er 12 højhuse ved at blive opført i København, mens der ligger godkendte lokalplaner for yderligere 37 højhuse. Derudover planlægges adskillige højhuse i omegnskommunerne - særligt langs den kommende letbane.

Højhusbyggeri er hidtil mest blevet forbundet med udlandet, men det er ved at ændre sig. Der er nu mange højhusprojekter i støbeskeen i Danmark, og vores hidtil højeste højhus, Herlev Hospital på 120 m, vil snart se sig slået. 

Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum. Højhuse kan være en bæredygtig løsning, når flere mennesker udnytter fælles faciliteter og dermed sparer ressourcer. Samtidig vil nye forbedrede byggematerialer, beregningsmodeller og stabilitetsteknikker gøre det muligt at bygge stadigt højere i fremtiden.

I København planlægges der i øjeblikket 9 højhuse i Carlsberg Byen, hvoraf det første Bohrs Tårn på 100 m står færdigt. Andre konkrete projekter under opførelse er blandt andet det 100 m høje boligtårn Uptown til 800 millioner på Nørrebro; Udviklingen af Postterminalgrunden, hvor der planlægges 10 højhuse på op til 115 meter; Faste Batteri på Amager, som vil få 2 højhuse til 240 millioner, samt Charlottetårnet til 150 millioner kr. på Østerbro.

Se program og tilmeld dig hos Byens Ejendom

Tid:
kl. 09.00 - 12.40 

Sted:
DOCKEN
Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn

Type: 
Konference, seminar og lign.
Dato: 
Tor, 02/05/2019

Kommentarer