Akademisk Arkitektforening

Metrostationen Østerport - byggepladsbesøgArkitektforeningen København inviterer til byggepladsbesøg ved metrostationen Østerport, tirsdag den 16.oktober,  kl. 16:30.

TILMELD DIG HER
Senest den 11. oktober 2018.

Tag med Arkitektforeningen København på byggepladsbesøg ved Østerport - én af de nye metrostationer - og hør en repræsentant fra metroselskabet fortælle om status af metrobyggeri og processen frem mod åbningen. 

Der er 21 byggepladser i hovedstaden i forbindelse med byggeriet af Cityringen. Dertil kommer tre byggepladser på Nordhavnslinjen og seks byggepladser på Sydhavnslinjen. Flere og flere byggepladser er gået over til den sidste fase af metrobyggeriet, hvor stationspladserne bliver indrettet. Metrobyggeriet har rundet en stor milepæl, da der nu er skinner hele vejen rundt på Cityringen, således at der under Vesterbro, Frederiksberg og Nørrebro testkøres. 


Metrostationen Østerport åbner i sommeren 2019 sammen med de øvrige stationer på Cityringen og forventes at få 18.000 daglige påstigere i 2025. 

Metrostationen er placeret på Oslo Plads parallelt med karéen mellem Kristianiagade og Østbanegade. Der er etableret en underjordisk gennemgang mellem metrostationen og Østerport Station, så man nemt kan skifte mellem de forskellige transportformer. På gadeplan vil der blive plantet træer på stationsforpladsen, som spiller sammen med resten af Dag Hammarskjölds Allé.

I de nye stationer vil der blive arbejdet med dagslys, som det allerede kendes fra metroen. Netop brugen af dagslys i stationsrummet er blevet et særligt kendetegn for den københavnske metro.

 

Pris
Gratis - og kun for medlemmer af Arkitektforeningen.

OBS
Hjelm, sikkerhedssko og synlighedsvest er påbudt på byggepladsen.
Ved tilmelding bekræfter du, at du selv medbringer hjelm, sikkerhedssko og synlighedsvest.
 
Sted
Østerport Station. Nærmere beskrivelse følger.
Se mere om projektet
https://www.m.dk 

Arrangør
Julian Heick, Arkitekt MAA, medlem af ledelsen i Arkitektforeningen København, mail: jh@heickark.dk 
 
Københavns Metro i tal
60 millioner passagerer om året
20 store byggepladser med mere end 1.500 medarbejdere
42 kilometer lang tunnel under byen
24 moderne stationer

Type: 
Lokalafdelingsarrangement
Dato: 
Tir, 16/10/2018
Tidspunkt: 
Kl. 16.30

Kommentarer