Arkitekturens Dag

Zoom ind på kortet for at se arrangementer i nærheden af dig.

Fuld program til Arkitekturens Dag

Der er rig mulighed for at opleve arkitektur på helt nye måder, når Arkitekturens Dag markeres med mere end 50 arrangementer i hele landet mandag den 2. oktober 2017.
I år er der rekordmange arrangementer, og tilbuddene har aldrig været stærkere. Den 2. oktober bliver en god dag for arkitekturen, siger direktør i Arkitektforeningen, Jesper Pagh.

På dagen kan man komme helt tæt på arkitekternes daglige arbejde og overvejelser, når tegnestuer holder åbent hus i Odense, Kolding og København. Man kan også blive klogere på arbejdet med byplanlægning og byudvikling på en af de mange byvandringer i landets kommuner.

I Viborg, Kolding og Middelfart fejrer man dagen med en hel stribe af arrangementer, fra instagram-konkurrencer til visning af filmen BIG Time om arkitekten Bjarke Ingels, fra foredrag og debat om hvordan livet i byerne forandrer sig til bygningspræmieringer i alle tre byer.

Bygningspræmieringer har i det hele taget en stor plads på programmet i år - flere kommuner benytter lejligheden til at sætte pris på arkitekturen blandt andet Aalborg, Aarhus, Hjørring, Vejle, Viborg, Kolding, Middelfart, Syddjurs, Lyngby-Tårbæk og Bornholms Regionskommune.

I Vejle kan man også diskutere, hvordan man omdanner industrikvarterer til nye attraktive byområder, og i Aarhus kan man deltage i debatten om, hvordan vi bedst bruger de midlertidige byggerier og byrum.

I København og omegn er der både faglige debatter om renovering af 1940’ernes og 1950’ernes boligbebyggelser, udstillinger og guidede ture til nye boligområder og fælleshuse.

Men det er kun toppen af isbjerget. Flere steder i landet kan man dykke ned i bindingsværk traditioner og byggeskik, man kan komme gratis på museer og meget, meget mere.

Sæt pris på arkitekturen!
Arkitektforeningen opfordrer kommuner til at uddele bygningspræmieringer på Arkitekturens Dag.

Læs om Arkitekturens Dag 2016

Læs om Arkitekturens Dag 2015