I hele 2023 er København centrum for arkitekter og arkitekturinteresserede fagfolk, borgere og journalister fra hele verden, når arkitekturhovedstaden Copenhagen in Common og Verdenskongressen for Arkitekter løber af stablen.
Arkitekturen er øverst på dagsordenen i hele 2023. Som den kun anden hovedstad nogensinde er København UNESCO World Capital of Architecture, og til juli gæster verdens arkitekter Danmark, når Verdenskongressen for Arkitekter finder sted.
Under temaet ”Sustainable Futures – Leave No One Behind” sætter begge begivenheder fokus på FN’s verdensmål og det overordnede princip om ikke at efterlade nogen tilbage. Og tilsammen er de en anledning til dialog med engagerede praktikere, bygherrer, planlæggere, borgere, forskere og politikere om, hvordan arkitekturen kan bidrage til, at vi når verdensmålene inden 2030.
Fra den 2.-6. juli er Arkitektforeningen vært for “UIA Verdenskongressen for arkitekter 2023”, og flere end 10.000 gæster forventes at lægge vejen forbi København.
Verdenskongressen sætter fokus på, hvordan arkitektur og byggeri kan bidrage til, at vi når FN’s 17 Verdensmål. Vi deler de kreative løsninger, de nyeste forskningsresultater og de bedste eksempler på bæredygtig arkitektur og grønt byggeri.
Udover et tætpakket program i Bella Center under kongresdagene vil hovedstaden syde og boble af større og mindre events, og en række midlertidige pavilloner vil danne ramme om en række aktiviteter langs Københavns Havn. Også resten af landet kan berede sig på at få besøg i forbindelse med kongressen, blandt andet gennem guidede ture i hele landet og en ny guidebog med fokus på nyere bæredygtig arkitektur.
Verdenskongressen er en nøglebegivenhed inden for arkitekturen. Kongressen har fundet sted hvert tredje år siden 1948 og bringer hver gang tusindvis af deltagere fra hele verden sammen. Formålet er at dele viden, indsigter og nye tanker om arkitektur. Det er første gang kongressen finder sted i Norden.
Parterne bag kongressen i Danmark er: UIA (International Union of Architects), Arkitektforeningen, Det Kongelige Akademi, Arkitektur, Design, Konservering, Arkitektskolen Aarhus, Danske Arkitektvirksomheder, Realdania, Dreyers Fond og Bevica Fonden.
Med titlen som UNESCO World Capital of Architecture er København desuden verdens arkitekturby i hele 2023. Arkitekturåret stiller skarpt på hovedstadens arkitekturarv, eksperimenter i byens rum vil boble op, og der kaldes til debat om en bæredygtig byudvikling. Alt sammen under titlen ”Copenhagen in Common – vi har byen til fælles”.
Arkitekturåret er resultatet af et samarbejde mellem Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune og Arkitektforeningen.
Hvordan kan arkitektur løse nogle af klimaforandringerne? Kan arkitekter være med til at forbedre folkesundheden? Kan arkitektur skabe og understøtte og stærke fællesskaber globalt? Sådan lyder nogle af de emner, som er i fokus for UIA Verdenskongressen for Arkitekter 2023. Foto: Copenhagen Mediacenter
I 2023 er København verdens arkitekturhovedstad. Det fejres med et Arkitekturår om alt det, vi har til fælles, når vi ser tilbage, og alt det vi kan gøre sammen, når vi kigger frem. Med arkitekturåret stilles skarpt på byens arkitekturarv, eksperimenter i byens rum vil boble op, og der kaldes til debat om en bæredygtig byudvikling. Foto: Daniel Rasmussen og Copenhagen Media Hub
Vil du invitere en arkitekt indenfor under verdenskongressen for arkitekter i juli 2023 – og samtidig gøre det muligt for flere at komme hertil? Meld dig som vært på archistay.dk.
Læs mere og vær med