Vækstlagstegnestuerne kommer ofte med initiativ og nytænkning og udgør et stort potentiale for udviklingen af fremtidens arkitektur. Men desværre bliver de ofte overset i konkurrencer og udbud. I Arkitektforeningen arbejder vi for at gøre det nemmere at få fodfæste på markedet.
Lige dele talent, passion og vision er brændstoffet hos arkitekturens vækstlag. Den nystartede tegnestue er ofte villig til at lægge tid og hjerteblod i bygherrens projekt, men manglende referencer og erfaring betyder ofte, at man vælges fra, når opgaver bliver udbudt.
Arkitektforeningen arbejder for at synliggøre vækstlagstegnestuernes potentiale og gøre det nemmere at vinde at opgaver.
Med Projekt START vil Dreyers Fond og Arkitektforeningen gøre det nemmere for vækstlagets tegnestuer at komme ind på markedet. Ved at matche nyetablerede talenter med konkrete opgaver i kommunerne er målet, at begge parter skal få øjnene op for samarbejdets muligheder. Foto: Alonso Mayo
Det kan være svært for nye tegnestuer at vinde opgaver. For at synliggøre vækstlagstegnestuernes potentiale og skabe en fælles platform for dialog driver Arkitektforeningen dette netværk, som er målrettet nyetablerede tegnestuer. Netværket er et forum, hvor du som tegnestue kan drøfte muligheder og udfordringer med andre, som sidder med de samme problemstillinger – eller allerede har knækket koden. Visualisering: Panum & Kappel
Visualisering: Pihlmann Architects
Med et stærkt bæredygtigt fokus er den forholdsvis nyetablerede tegnestue, Pihlmann Architects, i gang med at transformere Bikubenfondens kommende hovedkvarter sammen med erfarne entreprenør- og ingeniørkræfter. Arkitektforeningen har hjulpet med at tilrettelægge processen og udvælge vinderforslaget.
Se nærmere på projektet