ANNONCE

Visualisering: Victor Hauerslev Munch og Jacob Billesbølle

Redaktionen

De vindende arkitekter beskrev årets festuge som særlig vigtig idet den følger et ‘pandemisk forår’, hvor vi var adskilte. Selvom afstanden og undtagelsestilstanden håbes midlertidig viser arkitekterne, med deres enorme afspritningsstation, hvordan forsamlinger må tilpasse sig en ny normalitet i fremtiden.

Det vindende projekt Saanitizing Territories, tegnet af Victor Hauerslev Munch og Jacob Billesbølle, er en todelt konstruktion (på hver sin side af Jægergårdsgade) af horisontale og vertikale flader af galvaniseret rionet, hvor der er påsat infusionsposer. Infusionsposerne skal sættes fast med plastikstrips i varierende tæthed og i alle højder, og fyldes med håndsprit, havvand og evt. alkohol. Værket får således også en praktisk funktion, hvor festugens gæster kan komme forbi og spritte deres hænder af. Den klare væske gør at gæster kan se byen igennem poserne, og stationen vil ændre form og udseende i takt med at infusionsposerne tappes – og genopfyldes – i løbet af festugen. Konstruktionen er midlertidig, og det forventes at rionettet kan genbruges i byggeri efter endt brug til festugen.

Redaktionen

Aarhus Festuge

Aarhus Festuge er åben fra 28. august - 6. september 2020.

ANNONCE

“Aarhus Festuge 2020 bliver ekstra vigtig i år i kølvandet på et hårdt og krævende pandemisk forår, hvor vi alle i den grad var in it together, og hvor byer og byrum med ét forandrede sig fra levende og pulserende til tomme og forladte.”

Victor Hauerslev Munch og Jacob Billesbølle – fra projektbeskrivelsen

Festugen modtog 25 forslag i konkurrencen. Det vindende forslag bliver præmieret med 75.000 kr., 5 andre modtager 5.000 kr. Anlægssummen er 300.000 kr.

I juryen sad direktør for festugen Rikke Øxner, stadsarkitekt i Aarhus Stephen Willacy, professor ved Arkitektskolen Aarhus Kristine Leth Juul, arkitekt ved SLETH Søren Leth og fra Staten Kunstfond Ellen Braae.

“Forslaget er vovet, smukt og præcist svarende på opgavens udfordringer med en næsten klinisk præcision kontrasteret af sociale og grønne elementer – en konceptuel beskrivelse af håb forude.”

Dommebetænkningen