ANNONCE

Vi har brug for halvanden gang Danmark, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling af energisektoren og have plads til mere natur og voksende byer. Den tværgående hovedpointe i artiklerne i Arkitekten 04/2024 er det stigende pres på arealerne, og med Folketingets beslutning om at firedoble elproduktionen fra vind og sol på land inden 2030 øges presset på det åbne land. Vi ser nærmere på energi og arealer.
I første sektion fortsætter vi føljetonen “Hvor går grænsen?” med en diskussion af, hvordan vi bør tage ved lære af de byggerier, der ikke helt lever op til det, vi som arkitektfag siger, vi vil. Der rapporteres fra udstillingen The Great Repair i Berlin i føljetonen “Mere genbrug” om, at fremtidens arkitektarbejde ligger i at genoprette det ødelagte og bringe det nedslidte i orden. “Nyt udefra” handler om den spirituelle verdens trange kår i vestlig byudvikling.
Under overskriften Forkrøpninger viser vi i Anneks fotografier optaget af Anders Sune Berg af flere Lauritz de Thurah-huse sammen med nye kunstværker af bl.a. Anne Romme og Natalie Körner lavet til udstillingen Forkrøpninger og grænseløse rum – Barokken genbesøgt.
Den tekniske sektion handler om indeklima og ser nærmere på dekorativ ventilation, design af teknikskakte og luftkvalitet i boliger.

Se indhold nedenfor.

Udgivelse

Arkitekten 04/2024 udkommer den 17. maj 2024.

ANNONCE