ANNONCE

Redaktionen

I anden del af vores tema om planlægning med Aarhus som udgangspunkt zoomer vi baglæns og ser på infrastrukturens og forstædernes samspil med naturen og den neoliberale byudvikling. Ellen Braae og Boris Brorman Jensen er også med som gæsteredaktører denne gang.

Vi bringer bl.a. et essay om naturen og byen af Ellen Braae, der har selskab af arkitekturfotograf Maria Willemoes Francks billeder af Aarhus og omegn. Vi bringer også artikler om byfigurens fremtid, vejnettets arkitekturstrategiske potentiale, arealanvendelse og nye landskaber samt en artikel om byen Danmark, der ser nærmere på, hvordan by og land flyder sammen i en kæmpe uformelig storbyregion.

I sektion 1 diskuterer et føljetonbidrag, hvorfor klimadagsordenen er en planlægningsopgave for arkitekter, mens et andet føljetonbidrag peger på behovet for en åben konkurrence om de store planmæssige linjer i København. En klummist slår et slag for mere langsigtet tænkning, og så genoptager vi formatet Nyt Udefra med nyt fra Berlin.

Teknikken har energi som tema, og her bringes bl.a. en værkanmeldelse af Kornets Hus og artikler varme fra korn, energiøer, direkte genbrug af byggematerialer og grøn isolering.

Redaktionen

Udgivelse

Arkitekten 08/2021 udkommer den 12. oktober, og er nu på vej ud til abonnenter.

ANNONCE