ANNONCE

Redaktionen

I disse år flytter hospitaler fra hele landet fra gamle bygninger til nye, ofte større, sygehusanlæg. Hospitalsområder tømmes for deres oprindelige funktion, og flere skal først nu i gang med at spille nye roller, andre er godt på vej. I nærværende version af Arkitekten sætter vi fokus på Frederiksberg Hospital, hvis sygehusfunktioner frem til 2027 overflyttes til Bispebjerg Hospital. Lige nu er alt på standby og uberørt, og det har fået os til at fange øjeblikket gennem fotograf og arkitektstuderende Lovisa Nordlöfs kamera. Vi bringer desuden artikelbidrag af Jens Kvorning, Ellen Braae og Peter Thule Kristensen samt interviews med Frederiksberg Kommunes stadsarkitekt Claus Sivager og arkitekt MAA Tue Hesselbjerg Foged fra tegnestuen EFFEKT, der står bag vinderforslaget til hospitalsgrundens udviklingsplan.

I første sektion bringer vi bl.a. en boganmeldelse af Gaston Bachelards fænomenologiske klassiker La Poétique de l’espace, der nu endelig foreligger på dansk, en anmeldelse af Jesper Rasmussens udstilling på Faaborg Museum samt et nyt udefra-bidrag fra Tórshavn.

Anneks er denne gang kurateret af arkitektstuderende Aleksandra Mostovaja, der har udvalgt en række bidragsydere, som på forskellig vis sætter fokus på det, man kunne kalde periferien. Bidragene omhandler krig, flygtningelejre, ghettolisten og queer arkitektur og tæller artikler, fotografier, collager og et digt.

Teknikken handler om byrum og ser nærmere på vand i byrum med artikler om skybrudstunneler, klimatilpassede byrum med dobbeltfunktioner og helhedsorienteret vandhåndtering.

Se indhold nedenfor.

Redaktionen

ANNONCE