ANNONCE

Tegning vist første gang i Arkitekten 13/1963.
Arkitekten mener

Martin Keiding

Chefredaktør

Arkitekt MAA

Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune samarbejder nu med museumsledelsen om at udskrive en arkitektkonkurrence om et nyt Vikingeskibsmuseum på Roskilde Havn. Det fremgår af et notat fra den 16. august udsendt af førnævnte udvalg.

Nye ca. 3.300 m2 nybyggeri skal opføres som et supplement til de eksisterende 4.500 m2 museum- og administrationsbygning. Sidstnævnte er også kendt som et mesterværk tegnet af arkitekt Erik Christian Sørensen.

I Arkitekten 13/1963 bragte man en omtale af Sørensens vinderforslag, som var udvalgt i en konkurrence blandt i alt tre inviterede.

Projektet var ledsaget af indgående beskrivelse, som, selvom navnet ikke anføres, må antages at være skrevet af Erik Christian Sørensen.

Et sted står der:

”Den trugformede udkragning af langfacaderne har, udover at være kantdrager, den funktion at være et udhæng, som i sin løftning op fra det vandrette plan vil fange reflekslys og på den måde formidle overgangen fra inde til ude”.

Det er intet brutalistisk over dette hus i forståelsen voldsomt, kantet og lukket. Vikingeskibsmuseet er sprød, ærlig arkitektur bygget af stolper og skiver i beton.

Nu kan man så bygge en museumsudvidelse, som Sørensen også selv foreslog, og langt om længe få sat det gamle i stand efter alle betonkunstens regler.

Vikingeskibsmuseet er lige så værdifuldt som skibene.

Arkitekten mener

Martin Keiding

Chefredaktør

Arkitekt MAA

ANNONCE