ANNONCE

Foto: Rasmus Hjortshøj
Tekst af

Redaktionen

COBE har designet en ny type ladestationer til biler, der kører på el. Ladestationerne er ultrahurtige til at oplade en bil, og opladningstiden er på kun 15 min. Den første prøvestation stod færdig i 2019 og ligger centralt placeret langs E20-motorvejen i Fredericia. Det er hensigten, at den med tiden skal være en del af et netværk med 48 stationer placeret langs de skandinaviske motorveje.

Ladestationen er opført i bæredygtige materialer og består af såkaldte ‘strukturelle træer’, der er designet som en trækrone, der både kan filtrere lyset og give skygge, mens man oplader. De modulære træer kan sættes sammen i serier, så et træ kan blive til en hel skov. Stationerne opføres i træ og beton med solceller på toppen. De bliver desuden beplantet med træer, græs og lave buske, der er udvalgt i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening. Ved at vælge helt særlige træer og buske kan man være med til at fremme biodiversiteten i omgivelserne.

Der er ved at blive opført ladestationer ved Molslinjen i Aarhus, Sjællands Odde, Odense, Køge, Horsens, Frederiksberg, Uppsala i Sverige samt Hallingby og Evje i Norge.

Tekst af

Redaktionen

Fakta

Arkitekt: COBE
Bygherrer: E.ON Drive & Clever
Opføres: 2019-
Kilde: www.cobe.dk/place/ultra-fast-charging-stations-for-electrical-cars og www.dagensbyggeri.dk/artikel/105231-cobe-ladestation-abner-ved-motorvej

ANNONCE