ANNONCE

Statistik over indsendte vidnesbyrd til arbejdsgruppen bag indsamling af vidnesbyrd og underskrifter om sexisme i arkitektfaget.

Martin Keiding

Chefredaktør

Arkitekt MAA

Hvorfor skulle arkitektfaget være anderledes end andre fagområder, hvad angår sexisme?

En adfærdskultur, hvor nogle mennesker ikke kan kende forskel på at flirte og krænke, går på tværs af alle grupperinger i samfundet og må ændres.

I Arkitekten 01/2021 (på side 20) bringer vi 48 anonymiserede udsagn, som viser, at sexisme netop findes i arkitektfaget. 

Det er klart, at det kan tage lang tid at komme sig over en krænkelse og samle mod til at fortælle, hvad man har været udsat for.

Enhver med en smule selvindsigt vil formodentlig kende til episoder, hvor man ikke nåede at reagere prompte på en uforskammethed eller en seksuel krænkelse og derfor gik og gruede i årevis og aldrig glemte, hvad der var sket. Hvis krænkeren samtidig havde magten over én, blev det kun mere ubehageligt.

Flere af udsagnene er fra nu og her. Det er ikke forbi, men forhåbentlig er det, der sker i ledelser og blandt ansatte i kølvandet på MeToo og Sofie Lindes opråb, begyndelsen på nødvendige forandringer i alle del af samfundet.

Martin Keiding

Chefredaktør

Arkitekt MAA

Udgivelse

Lederen udgives i Arkitekten 01/2021, der udkommer den 5. februar 2021.

ANNONCE