ANNONCE

Venedig, 2021. Foto: Martin Keiding
Leder af

Martin Keiding

Chefredaktør

Arkitekt MAA

Han erkendte al tings sammenhæng. Ikke som en stivnet konstruktion, men som et evigt spændingsforhold mellem Eksistens og Liv. Det skriver Jens Thomas Arnfred i denne udgivelse i sin nekrolog for sin far, arkitekten Tyge Arnfred, der blev 102 år.

Eksistens og liv er på spil lige nu i verden. Det præger arkitekturbiennalen i Venedig, som er temaet for denne udgivelse (Arkitekten 09/21), men endnu ikke særlig meget nybygget arkitektur i Danmark. Hverken i åndelig eller antropocæn forstand.

Det sidste er på vej – dansk byggeri er langt i denne grønne omstilling på det byggetekniske plan – men hvad med sjælen, gnisten, glæden?!

Sammen med Viggo Møller-Jensen byggede Tyge Arnfred noget af 60- og 70ernes bedste arkitektur. Der var skarp konkurrence på kvaliteten dengang – er der det i dag?

Dyster vi nok om ånden i arkitekturen?

Er der en?

Vi taler om billige boliger, mere alment, mere grønt og om ny arkitekturpolitik – mål, volumen, krav, regler, specifikationer, hensigter osv. På en måde kan man sige, at banen er kridtet op, og at arkitekternes undskyldninger for det ene og det andet, som Ane Cortzen på prisværdig maner har fremstillet i sit skarpe program “Er der en arkitekt til stede?”, må høre op nu og her.

Stop klynkeriet og vis nu verden, at I, kære arkitekter, også kan det, I skriver og siger, I kan. Slip ånden løs! 

Leder af

Martin Keiding

Chefredaktør

Arkitekt MAA

Udgivelse

Lederen bliver udgivet i Arkitekten 09/2021, der udkommer den 9. november.

ANNONCE