ANNONCE

Ole Meyer. Foto: Peter Meyer

OM var arkitekt med stort A og et prægtigt menneske. Ved skæbnens tilsnigelse blev han min ven i 67 år, fra tiden i hovedskolen, hvor han kom fra bygmesterskolen og vi fra forskolen, og Akademiets rejse til Grækenland.

Få år efter endte han i vores familie, da vores søster uforvarende bragte ham ind. Dette medførte nærkontakt og et årelangt tegnestuefællesskab, som først endte, da vi skulle i gang med Bella Center, og vi trak os ud. Vi mente ikke, vi havde samme blodtype som bygherren, og overlod til Ole at føre BC ud i livet! Og resultatet var overbevisende og medførte store opgaver for Kommunedata. At BC så siden er ombygget og udvidet af mindre følsomme kollegaer er jo blot kedeligt, for Ole havde et hjerte for arkitekturen ned til detaljen og et øje for stedets ånd og stedets tradition, hvilket medførte en række bøger. En om teglværker, hvor han stod for billederne, og jeg forsøgte mig med teksten, derpå en række bøger, som endte med bogen om de tavse bygninger.

Ole var som sagt arkitekt med stort A, og det vil sige en seriøs udøver af faget, hvor man inden for den givne økonomi søger at få funktion og konstruktion til at gå op i en højere enhed, uden skelen til nutidens leflen for det spektakulære, som tit lader hånt om funktionen.

Jeg vil savne ham som arkitekt og som det fine menneske, han var. Han var fra en anden tid. Og det er jeg også.

Ole Meyers CV:
1952: Tømrerlære og bygningskonstruktør
1955: Afgang fra Akademiets Hovedskole
1956-67: Underviser på Akademiet
1960: Etablerede egen tegnestue
1975: Opførte Bella Center
1976: Modtog Træprisen
1980: Opførte Kommunedata, Odense
1981:  Opførte Kommunedata, Ballerup

Nekrolog af

Jørgen Rasmussen

Nekrolog af

Jørgen Rasmussen