Bliv mentor

Har du lyst til at inspirere en ny generation af arkitekter, og stille din erfaring og nysgerrighed til rådighed for et mindre erfarent medlem? Som mentor i Arkitektforeningen deler du dine erfaringer til en, som måske står på en skillevej eller har brug for et blik på karrieren udefra, og som ønsker sparring på fagets muligheder.

Pavillon: Det Kongelige Akademi: Arkitektur, Design og Konservering, Institut for Bygningskunst og Design. Projektet er udviklet i samarbejde med Claus Pryds Arkitekter
Interesseret i mentorordningen?

Susanne Korreborg Snor

Koordinator

+45 31 32 45 84

sks@arkitektforeningen.dk

Bliv mentor for en kollega

Som mentor kan du udbygge dine kompetencer og få inspiration til dit eget arbejdsliv.  Gennem erfaringen med din egen karrierevej – genveje og omveje – hjælper du en kollega/fagfælle med at vende tvivl til afklaring. Samtidig opnår du selv nye indsigter og nye perspektiver på dit eget arbejdsliv. Ligesom du får mulighed for at træne dine rådgiverkompetencer og styrke dine kommunikative evner.

Hvad kræver det af dig?

De vigtigste forudsætninger er:

  • at du har interessen for at lytte og sparre med en kollega i faget og har lysten til at give dine erfaringer videre
  • at du har mindst fem års anciennitet, så du kan byde ind med tilstrækkelig faglig ballast
  • at du kan skabe rammerne for et fortroligt rum
  • at du, alt efter hvor mentee er i sit karriereforløb, kan afsætte mellem fire og seks møder inden for et halvt år, enten fysisk eller virtuelt
  • du er tilknyttet arbejdsmarkedet

Alle mentorer får en indføring i mentorrollen ved tilmelding og får tilsendt bogen ”Livgivende samtaler og relationer” skrevet af Lars Borgmann og Michael Stig Ørbech, som er en praktisk håndbog i samtaletræning og en inspiration til god kommunikation og samtale.

Kobling af mentor og mentee

Alle koblinger foretages af sekretariatet på baggrund af de udfyldte profilskemaer, hvor vi tager udgangspunkt i faglige og personlige kompetencer, erfaringer, mål, udfordringer og geografi.

Vi lægger stor vægt på at finde det rigtige match mellem mentor og mentee. En vigtig del af at kunne skabe et godt tillidsfuldt forløb er, at der er god kemi mellem mentor og mentee, den kan opstå eller være til stede fra første møde. Er det ikke tilfældet så kan man frit kontakte sekretariatet og bede om sparring, eller en ny kobling.

Interesseret i mentorordningen?

Susanne Korreborg Snor

Koordinator

+45 31 32 45 84

sks@arkitektforeningen.dk

For at blive mentor skal du give os et par oplysninger om dig selv, så vi kan koble dig med den rette mentee

Del din erfaringer med en fagfælle

Blev mentor nu

Pavillon: Det Kongelige Akademi: Arkitektur, Design og Konservering, Institut for Bygningskunst og Design. Projektet er udviklet i samarbejde med Claus Pryds Arkitekter.

Fysiske eller virtuelle møder

Som mentor kan du både give mulighed for fysiske møder eller online-møder. Mentor og mentee kan sagtens sparre med hinanden og bearbejde karrieremæssige udfordringer, også selv om de ikke kan mødes fysisk.

I dialog med mentee, vælger mentor et godt mødested, der indbyder til fordybelse, hvor risikoen for at blive afbrudt af mails, telefoner og lign. minimeres. Af tidsmæssige grunde kan det ofte give god mening at mentor huser til møderne gennem sin arbejdsplads, om muligt.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +