Få hjælp fra en fagdommer MAA

Brug en fagdommer MAA som garant for uvildighed og høj kvalitet i jeres bedømmelse. Arkitektforeningen råder over de mest erfarne og anerkendte arkitektfagdommere inden for bygning, byrum og landskab.

DTU Skylab af Rørbæk og Møller Arkitekter. Foto: Niels Nygaard
Har du spørgsmål?

Bodil Krohn

Udvalgssekretær

+45 30 85 90 04

bkh@arkitektforeningen.dk

En fagdommer MAA garanterer høj kvalitet i jeres bedømmelse. En fagdommer MAA ‘oversætter’ det arkitektoniske indhold for de øvrige dommere, giver plads til forskellige holdninger og har stor praksiserfaring.

En fagdommer MAA er uvildig, sikrer en fair vurdering og er specialist på sit eget fagområde. Og ikke mindst er en fagdommer MAA både arkitektonisk fremsynet og holde fokus på arkitekturens værdi. Der er derfor god grund til at have fagdommerere MAA med om bordet, når projektet skal bedømmes.

Sådan bruger du en fagdommer MAA

Arkitektforeningens fagdommere kan udpeges til alt fra bedømmelsesprocesser i konkurrencer og udbud til bygningspræmieringer og arkitekturråd. En fagdommer MAA formidler det arkitektoniske indhold og ruster jer til at træffe de beslutninger, der er bedst for jer, når det handler om arkitektur.

En fagdommer kan udpeges til

  • Åbne og indbudte konkurrencer
  • Idékonkurrencer
  • Totalrådgivningskonkurrencer
  • Totalentreprisekonkurrencer
  • Parallelt opdrag

Andre typer af udbud, hvor arkitektydelser indgår:

  • Bygningspræmieringer
  • DGNB Diamant-certificering
  • Arkitekturråd i kommunerne
  • Advisory Boards

Læs mere om kommunernes bygningspræmiering

Hvem er Arkitektforeningens fagdommere?

Arkitektforeningen råder over de mest erfarne og anerkendte arkitektfagdommere inden for bygning, byrum og landskab.

Fagdommere MAA er nøje udvalgt af Arkitektforeningen på baggrund af en ansøgningsproces, der sikrer specialister og aktivt udøvende fagdommere inden for rådgivning, forvaltning, planlægning, forskning og formidling. Vores konkurrenceudvalg kvalificerer udpegningen af alle fagdommere.

Efter ansøgningsprocessen tilbydes de fagdommere der ikke har erfaring et kursus i Arkitektforeningen, før de kan kalde sig fagdommer MAA.

Derudover har vi et samarbejde med Danske Landskabsarkitekter for at øge vores fagdommerkapacitet inden for specialet landskabsarkitektur. Danske Landskabsarkitekter udpeger fagdommere blandt deres medlemmer, og efter de har gennemført Arkitektforeningens fagdommerkursus, kan de også komme i betragtning til opgaver som fagdommere MAA.

Har du spørgsmål?

Bodil Krohn

Udvalgssekretær

+45 30 85 90 04

bkh@arkitektforeningen.dk

Hvad koster en fagdommer?

Honorar aftales med den enkelte fagdommer – alt efter opgavens art, kompleksitet, antallet af forslag og bedømmelsesmøder.

Tre veje til at finde en fagdommer

Har du brug for en fagdommer, har du tre muligheder:

1. Find selv en fagdommer MAA på den samlede fagdommerliste.
Listen er inddelt ud fra fagdommernes geografi og speciale.
Arkitektforeningens fagdommere
Gratis

2. Få hjælp fra Arkitektforeningens konkurrenceudvalg til at finde den rette profil
Dette kræver, at du sender: 1) oplysning om, hvem der i øvrigt indgår i bedømmelseskomitéen, 2) oplysning om de prækvalificerede teams og 3) en beskrivelse af opgaven evt. udkast til program. Du vil dernæst modtage en bruttoliste med tre-fire forslag pr. fagdommer samt CV for de forskellige fagdommere. Du kontakter selv de foreslåede fagdommere.
Gebyr 2.500 kr. ekskl. moms pr. fagdommer / eksp.tid er ca. 1 uge.

3. Få hjælp af Arkitektforeningen til hele processen
Dette kræver, at du sender: 1) oplysning om, hvem der i øvrigt indgår i bedømmelseskomitéen, 2) oplysning om de prækvalificerede teams, 3) en beskrivelse af opgaven evt. udkast til program, 4) tidsplan og 5) honorar til fagdommerne. Du modtager derefter en bruttoliste med tre-fire forslag pr. fagdommer samt CV for de forskellige fagdommere og overlader til os at kontakte fagdommerne i den rækkefølge, I har valgt.
Gebyr: 5.000 kr. ekskl. moms pr. fagdommer / eksp.tid er ca. 2-2,5 uge.

Det siger kunderne om os

“Tak for udpegning af to fagdommere til en konkurrence om en daginstitution i Hvidovre. Det har været et meget, meget positivt forløb, og der er store roser til fagdommerne fra den samlede dommerkomité. Fagdommerne supplerede hinanden utrolig godt, var fagligt meget overbevisende og var med til at skabe en utrolig god stemning på møderne. De har derfor en stor ære i, at det hele forløb gnidningsfrit. Så mange tak for det!”
Laura Utke Graae Jørgensen, projektleder i Hvidovre Kommune

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +