Fagdommer MAA

En fagdommer MAA garanterer høj kvalitet i jeres bedømmelse. En fagdommer MAA 'oversætter' det arkitektoniske indhold for de øvrige dommere, giver plads til forskellige holdninger og har stor praksiserfaring. En fagdommer MAA er uvildig, sikrer en fair vurdering og er specialist på sit eget fagområde. Og ikke mindst er en fagdommer MAA både arkitektonisk fremsynet og sikrer arkitekturens værdi.

Vinderprojekt i konkurrencen om den nye Østre Landsret i Nordhavn, København. Projektet er tegnet af Henning Larsen.
Har du spørgsmål?

Bodil Krohn

Udvalgssekretær

+45 30 85 90 04

bkh@arkitektforeningen.dk

Arkitektforeningen råder over de mest erfarne og anerkendte arkitektfagdommere inden for bygning, byrum og landskab. Fagdommere MAA er nøje udvalgt af Arkitektforeningen på baggrund af en ansøgningsproces, der sikrer specialister og aktivt udøvende fagdommere inden for rådgivning, forvaltning, planlægning, forskning og formidling. Efter ansøgningsprocessen gennemgår alle fagdommere et obligatorisk kursus i Arkitektforeningen, før de kan kalde sig fagdommer MAA.

En fagdommer kan udpeges til:

  • Åbne og indbudte konkurrencer
  • Idékonkurrencer
  • Totalrådgivningskonkurrencer
  • Totalentreprisekonkurrencer
  • Parallelt opdrag
  • Andre typer af udbud, hvor arkitektydelser indgår
  • Bygningspræmieringer
  • DGNB Diamant-certificeringen
  • Arkitekturråd i kommunerne
  • Advisory Boards

Læs mere om kommunernes bygningspræmiering

Også landskabsarkitekter

Vi har et samarbejde med Danske Landskabsarkitekter for at øge vores fagdommerkapacitet inden for specialet landskabsarkitektur. DL udpeger fagdommere blandt deres medlemmer, og efter de har gennemført Arkitektforeningens fagdommerkursus, kan de også komme i betragtning til opgaver som fagdommere MAA.

Vores konkurrenceudvalg kvalificerer udpegningen af fagdommere

Det siger kunderne om os

“Tak for udpegning af to fagdommere til en konkurrence om en daginstitution i Hvidovre. Det har været et meget, meget positivt forløb, og der er store roser til fagdommerne fra den samlede dommerkomité. Fagdommerne supplerede hinanden utrolig godt, var fagligt meget overbevisende og var med til at skabe en utrolig god stemning på møderne. De har derfor en stor ære i, at det hele forløb gnidningsfrit. Så mange tak for det!”

– Laura Utke Graae Jørgensen, projektleder i Hvidovre Kommune

Sådan bruger du en fagdommer MAA

En fagdommer MAA er ambassadør for arkitektonisk kvalitet. Arkitektforeningens fagdommere kan udpeges til alt fra bedømmelsesprocesser i konkurrencer og udbud til bygningspræmieringer og arkitekturråd. En fagdommer MAA formidler det arkitektoniske indhold og ruster jer til at træffe beslutninger, der er bedst for jer, når det handler om arkitektur. Læs mere her.

Har du spørgsmål?

Bodil Krohn

Udvalgssekretær

+45 30 85 90 04

bkh@arkitektforeningen.dk

Hvad koster det?

Brugen af en fagdommer MAA i en konkurrencebedømmelse koster typisk mellem 40.000-50.000 kr. ex. moms afhængigt af opgavens art, kompleksitet, antallet af forslag og bedømmelsesmøder.

Udpegningen foretages af konkurrenceudvalget efter nærmere overvejelser af den faglige profil ift. til den pågældende opgave. Arkitektforeningens udpegningsgebyr er på 5.000 kr. ex. moms per fagdommer.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +