Laura Stamer

Arkitekturfotograf med egen virksomhed, Stamers Kontor i København.

Uddannelse: Afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i København
Født: 1976
Bopæl: København

Hvorfor blev du arkitekt med speciale i fotografi?
Jeg blev arkitekt, fordi jeg havde behov for at beskæftige mig med noget, som nogen havde brug for (et hus er jo ret eksistentielt), og som også havde et kunsterisk indhold. Jeg arbejder med at formidle rum og rumlige oplevelser. Mit speciale er arkitekturfotografi forstået i bred forstand, dvs. jeg fotograferer alt fra indretning og design til byrum og bygningsværk og portrætterer mennesker, der arbejder med rum; arkitekter, kunstnere og designere.

I mit arbejde gennem de første fem år har jeg cirkuleret om fotografiet på forskellige måder. Iscenesættelse og beskæring har været og er nøgleordene for at fortælle historier gennem rum, og uanset opgavens sammenhæng har grundlaget været at skabe rumlige billeder. Eksempelvis ved at animere stemningsskabende still-billeder til videoprojektioner på Det Kongelige Teater, ved at etablere arkitektoniske oplevelser ved hjælp af lys fx. på Højbro Plads, og endelig ved at fortolke rum, arkitektur, og måden vi sanser rummet på, gennem fotografiet.

Hvad karakteriserer din karriere?
Min karriere er karakteriseret ved en målrettethed og en viljestyrke og en tro på, at man i høj grad kan definere sit eget arbejdsliv.

Hvad er dine fremtidsvisioner?
Det er lykkedes mig at etablere en praksis, hvor jeg arbejder afsøgende og eksperimenterende med både kommercielle og kunstneriske projekter. Det er min ambition forsat at finde nye udtryksformer inden for arkitekturfotografiet samt at udtrykke forholdet mellem menneske, bygning og aftryk i rummet.

Hvorfor er du medlem af Akademisk Arkitektforening?
Gennem Arkitektforeningen har jeg været igennem et mentorforløb, hvor jeg har haft stor glæde af at møde arkitekt MAA Pia Bech Mathiesen (tidl. designchef i DSB). Hun har med et dybfølt engagement udfyldt rollen som den sparringspartner, man mangler, når man er ene mand i firmaet.

Jeg er medlem af Arkitektforeningen, fordi det er vigtigt for mig at deltage i diskussionerne om faget og være en del af et større arkitektnetværk.

Læs mere om Laura Stamer og Stamers Kontor