Akademisk Arkitektforening

Merete MadsenKreativ leder for lysdesign og dagslysrådgivning hos Grontmij | Carl Bro i Glostrup.

Chefkonsulent og lysdesigner.

Uddannelse: Afgang 1996 og PhD 2002 fra Kunstakademiets Arkitektskole i København.
Født: 1967
Bopæl: København

Hvorfor blev du arkitekt?
Fordi jeg er vild med arkitektur, og fordi jeg vil være med til at skabe gode og smukke rammer om menneskers liv.

Hvad arbejder du med?
Lys. Jeg har specialiseret mig i dagslys og lysdesign.

Hvad karakteriserer din karriere?
Jeg har forfulgt det, jeg brænder for og tror på.
Jeg har aldrig lavet en karriereplan – men har kunnet mærke, hvad jeg har haft lyst til, og så været så heldig at finde mulighederne. Lyset har hele tiden været omdrejningspunktet, men nogle gange har jeg haft lyst til at arbejde på en ny måde, f.eks. i en ny kultur, et andet land, mere selvstændigt eller som en del af et team, og så har jeg set mig om og fundet en vej, enten inden for det job, jeg allerede havde, eller som anledning til et jobskifte.

Den grundlæggende drivkraft har været nysgerrighed, fagligt engagement, lysten til nye udfordringer og ønsket om at være med til at skabe gode og smukke rammer for mennesker – nu såvel som i fremtiden. 

Hvordan har du efteruddannet dig?
Jeg specialiserede mig i belysning via min Ph.d. og siden fulgt fagets udvikling via konferencer og artikler, som jeg også selv har bidraget til. Herudover har jeg efteruddannet mig i projektledelse og økonomistyring i Grontmij | Carl Bro.

Og så er der selvfølgelig den løbende efteruddannelse via studierejser og små arrangementer, hvor man ser ny projekter og diskuterer dem med andre. Efteruddannelse er mange ting; nogle gange har jeg haft behov for at lære noget konkret som f.eks. et nyt computerprogram, men nogen gange kan en søndagstur til Kunstmuseet Louisiana jo også være en form for efteruddannelse. 

Hvad med Arkitektforeningens egne kurser?
Jeg har været med til at udvikle Arkitektforeningens efteruddannelseskursus om belysningsplanlægning og underviser selv på det kursus. Derudover har jeg deltaget i andre efterudddannelseskurser. Det har hovedsageligt være redskaber, teknikker og metoder, der har bidraget til at gøre min hverdag mere effektiv og struktureret.

Hvilke fremtidsvisioner har du?
Fortsat at kunne arbejde med det jeg brænder for og tror på. Det giver mig mening med arbejdet og stor glæde,  når det lykkes at skabe god belysning i menneskers hverdag.

Hvor er du om 5 år?
Det ved jeg heldigvis ikke noget om!

Hvorfor er du medlem af Akademisk Arkitektforening?
For at være med i et fælleskab, der fremmer arkitekfaget. Her holder jeg mig løbende informeret om faget og deltager i forskellige arrangementer.