Årslev: Stedsans og samhørighed på Polymeren

Kom til afsløring af vægudsmykning af kunstneren Milena Bonifacini. Og tegnestuen VERNA fortæller om deres planer for området.


Tegnestuen VERNA bygger ved Polymeren.

Tidspunkt:

Den 3. oktober, kl. 16.00-18.00

Arrangeret af:

Faaborg-Midtfyn Kommune

Sted:

Polymeren, Stationsvej 69, 5792 Årslev

Planer for Polymeren

Faaborg-Midtfyn Kommune byder velkommen til et arrangement om stedsans og samhørighed på den gamle polymerfabrik i Årslev.

Kom til afsløring af vægudsmykning, som er lavet af kunstneren Milena Bonifacini i dialog med kommunens billedkunstråd og med afsæt i stedets ‘tingcentral’, hvor børn og enkelte voksne har lavet hverdagsregistreringer, som har givet idéer til værket.

Og mød den unge tegnestue VERNA, som vil fortælle om deres projekt med at bygge et nyt drivhus af genbrugsvinduer i området.

Program

  • Kl. 16.00: Fernisering på vægudsmykning af billedkunstner Milena Bonifacini
  • Kl. 16.30: Tegnestuen VERNA fortæller om deres projekt i området
  • Kl. 17.00: Efterårsforfriskning og netværk i Port 6

Om værket og billedkunstner Milena Bonifacini

Billedkunstneren Milena Bonifacini (f.1963) arbejder som maler, men hun er ikke en almindelig maler med et fladt, udspændt lærred indsat i en ramme. Hun strækker begrebet ’maleri’ så langt, at det bliver rumligt. Bonifacini bor og arbejder udenfor Nyborg og har flere udsmykningsopgaver bag sig. Hun er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1982-89.

Udsmykningen skal formidle organisk og frodig vækst, hvor reliefferne fremstår dels som et landskab og dels som fremskydende plantevækst. Gavlens sarte farve forbinder sig med områdets øvrige gulstens bygninger, og relieffernes farver; grøn, rødbrun og lys-blå, henviser til planter, jord og himlen. Pladernes opsætning er opsat i et frit og rytmisk forløb henover gavlen.

”Med værket håber jeg at brugerne og de besøgende kan få en oplevelse mens de går eller kører langs med muren. Jeg har tænkt, at værket skal ses af både børn og voksne, og være åben for mange fortolkninger. Når man befinder sig i gårdrummet kan man ikke kigge ud på det fynske landskab, men man kan kigge ind i et andet på gavlen,” siger Milena Bonifacini.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +