Albertslund: Coop Byen – Ny bydel med rødder i modernismen

Snart tages det første spadestik til en helt ny bydel i Albertslund ved Coops hovedsæde. Kom forbi Coop på Arkitekturens Dag og lær Coop Byen at kende.

Coop Byen. Visualiering: Henning Larsen

Tidspunkt:

03.10.2022 kl. 15.00 – 16.30.

Sted:

Coop Danmarks Servicekontor, Roskildevej 65, 2620 Albertslund

Arrangeret af:

Coop og Pension Danmark

Om kort tid tager Coop og Pension Danmark det første spadestik til en helt ny bydel i Albertslund. Første fase af Coop Byen vil skyde op ved Coops hovedsæde og forvandle det store parkeringsareal og udenomsarealer til boliger med en levende bypark.

Første del af Coop Byen baner vejen for op mod 400 boliger af de i alt 1800 boliger som hele Coop Byen kan komme til at rumme.

Tre arkitekter tegner hver deres boligbebyggelse for at skabe en bydel med stor variation og spændvidde. Med udgangspunkt i en fælles designlinje er der skabt en rød tråd gennem den nye bydel. Arkitekterne har med farver, materialer og udtryk formet bebyggelserne, så de fremstår med sin helt egen arkitektur i et fint samspil med de stramme linjer i Coops skifferbeklædte bygning fra 1960’erne.

Kom forbi Coop den 3. oktober, kl. 15 – 16.30 og lær Coop Byen at kende og hør to af arkitekterne fortælle om, hvordan stedet har formet arkitekturen på to af bydelens boligbebyggelser.

Program

Stig Ammitzbøll fra Pension Danmark og Anne Marie Holt Christensen fra Coop er begge arkitekter og giver en intro til Coop Byens fem værdier og mål for en bydel, hvor fællesskaber er en vigtig byggesten.

Sandra Bager Nielsen er kreativ leder hos Arkitema og står for bydelens nordlige boliger. Trappehusene er en karré, der både huser et seniorbofællesskab, samt større og mindre familieboliger. Med et samlende udtryk med spring i tagryggen og forskydninger i facaden nedbrydes de lange facader. Og en nedtrapning i højden gør det muligt at trække solen længere ind i det fælles grønne gårdrum.

Emilie Maria Lind Fenhann er skitseringsleder hos Mangor Nagel. Hun står bag Klyngehusenes tre halvåbne karréer, der med et mix af lejligheder og rækkehuse, fællesgårde og hyggelige stræder ud til byens park udgør den midterste af de tre boligbebyggelser, der med sin form og placering udgør en særlig indgang til den nye bydel. En identisk grundform med forskellige farvepaletter og materialer får de tre klynger til at stå med forskellige personligheder i en samlet flok.

Der bliver også tid til en kort gåtur på området.

Visionen for hele Coop Byen er udarbejdet af Henning Larsen for Coop Danmark. Se den her.

Arrangementet er med tilmelding. Vi serverer kage med kaffe, thé og vand. Vi glæder os til at se jer i Coop Byen!

 

Tilmelding senest 28.9.

Send en mail til: Anne Marie Holt Christensen, projektleder Coop Byen

Mail: anne.marie.holt.christensen@coop.dk

Tlf. 2834 6668 (ring hvis du ikke kan finde vej)

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +