Faaborg: Fra konserves til kultur

Oplev en en lille del af byens rige arkitekturarv i både stort og småt og få et kig ind i fremtidens byudvikling.

Peter Hansens atelier. Foto: Laura Stamer og Faaborg Museum (beskåret)

Tidspunkt:

1. oktober kl. 11-17.00

Arrangeret af:

Foreningen By og Land Faaborg og Omegn, Arkitektforeningen Østifterne, netværket Bar'kitektur, Faaborg-Midtfyn Kommune, Vores Faaborg og Egn og Faaborg Museum

Sted:

Se program nedenfor

Borgere og gæster færdes til hverdag og på ferier i Faaborg by; sædvanligvis er det gæsterne udefra, som tænker mest over de mange ældre huse, som i høj grad bidrager til byens charme.

Og Faaborg by ER usædvanligt rig på smukke, interessante, gamle og fredede bygninger – Klokketårnet, Helligåndskirken, bindingsværksgårdene og Faaborg Museum, men byen er også i gang med en større transformation af funktionstømte industribygninger, havneudvikling og ny arkitektur, som bl.a. Havnebadet og Busholdepladsen vidner om.

Dagens arrangement, som er rettet mod borgere i alle aldre og evt. interesserede udefra, vil sætte fokus på en lille del af byens rige arkitekturarv i både stort og småt samt vise pejlemærker ind i fremtidens byudvikling.

Program:

SPOR 1

Kl. 11.00-14.00: Kreativ workshop for børn og deres voksne med modelbygning af byens udvalgte bygninger

Placering: Peter Hansens Atelier – Lagonis Minde 7, Faaborg

SPOR 2

Kl. 13.00: Byvandring i historisk bykerne
v. / museumsinspektør Eva Frellesvig

Mødested: Konservesgården. Herfra guidet byvandring til Fynbomalerens Peter Hansens Atelier.

Kl. 14.00: Orientering om Peter Hansens Atelier – historie og fremtid
Et velbevaret originalt kulturmiljø v. museumsdirektør Anne Højer Petersen og arkitekt Martin Jonø – C&W Arkitekter A/S

Placering: Peter Hansens Atelier – Lagonis Minde 7, Faaborg

Kl. 14.45 – 17.00: Introduktion til den transformation, som havneområdet står overfor i de kommende år samt fælles samtalesalon om dagens oplevelser af arkitektur og byrum. Forfriskninger tilbydes.
v. / afdelingsleder for By- og Egnsudvikling i Faaborg-Midtfyn Kommune Mai-Britt Helle Jensen og Bar´kitektur netværket (arkitekt Elin Hirsch- Studio Hirsch, arkitekt Hanne Raunsmed- Legendelivsklog og arkitekt Thorbjørn Henriksson – Byplanbureauet).

Let forplejning tilbydes.

Placering – Tulipbygningen på havnen i Faaborg

Spor 2 – Praktisk info

Mødested: Konservesgården (turen slutter i Tulipbygningen på havnen). Der uddeles program for dagen ved turens start.

Praktik: Det meste af dagen foregår gående udendørs eller i kølige omgivelser. Husk derfor varmt tøj/evt. regntøj eller paraply samt gode travesko.

Målgruppe: Voksne. Bemærk, at der er en del færdsel på ujævne underlag, trapper og smalle adgangsforhold. Turen egner sig derfor desværre ikke til dårligt gående.

Tilmelding og pris: Deltagelse er gratis (der skal dog betales et lille gebyr for pladsreservation), men der er begrænset deltagerantal efter først-til-mølle-princippet. Meld dig til senest den 28. september.

 

Arrangørgruppen arbejder til hverdag på forskellig vis med arkitektur fra hvert sit standpunkt: Bar´kitektur er en netværksgruppe, der forestår offentlige debatter om arkitektur og design for arkitekter og arkitekturinteresserede borgere og fagfolk, Østifterne repræsenterer de lokale professionelle arkitekter. By & Land Faaborg og Omegn arbejder med bygnings- og landskabskultur samt bygningsbevaring, og Faaborg Museum arbejder – parallelt med sin kunstformidling – også med formidling af egen arkitektur og design. Vores Faaborg og Egn arbejder for at samle og styrke byen gennem nye tankegange – både erhvervsmæssigt og turistmæssigt.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +