København: En verden til forskel, fra det gamle til det nye Sydhavn

Bydelen Sydhavnen rummer det skarpeste skel mellem indkomstgrupper, uddannelse og politisk observans i København. Tag med på byvandring med arkitekterne Lawrence Ebelle og Tyra Dokkedahl som dine lokale og faglige guider. Undervejs får du historien om nogle af de kunst- og arkitekturværker, der tegner billedet af Sydhavns rødder i arbejderbevægelsen og det nye Sydhavn, der spejler de idéer om det rekreative liv, som København er blevet udviklet ud fra i de seneste årtier.

Beyond-Between-Along-Sydhavn-Foto-Seriously-Fun-Curated-Works

Karens Minde Aksen i Sydhavnen. Foto: Seriously Fun

Tidspunkt:

27. september kl. 16-18:00

Arrangeret af:

Lawrence Ebelle, Curated Works, og Tyra Dokkedahl, Seriously Fun

Sted:

Karens Minde Culture House, Wagnersvej 19, 2450 København

Bydelen Sydhavnen rummer det skarpeste skel mellem indkomstgrupper, uddannelse og politisk observans i København. Den sekssporede vej Sydhavnsgade skærer sig gennem bydelen og deler den mellem det gamle Sydhavn – et velbevaret arbejderkvarter domineret af almene boliger og kolonihaver, og det nye Sydhavn, hvor hundedyre boliger i glas, stål og beton står indrammet i kanaler og brofobindelser, et nik til andre europæiske byer såsom Amsterdam og Venedig.

Det sker på turen

Tag med på byvandring med arkitekterne Lawrence Ebelle og Tyra Dokkedahl som dine lokale og faglige guider.

Du møder beboerne Linda, der bor i kolonihaveforeningen Frederikshøj, og Emil, der har udsigt til Sydhavn Station. De fortæller om Sydhavns udvikling set fra deres vindue – og vi kommer forbi Karens Minde, Mozarts Plads, Sydhavn Station, Teglholmen og Sluseholmen, hvor vi slutter. Undervejs får du historien om nogle af de kunst- og arkitekturværker, der tegner billedet af Sydhavns rødder i arbejderbevægelsen og det nye Sydhavn, der spejler de idéer om det rekreative liv, som København er blevet udviklet ud fra i de seneste årtier.

Rundvisningen gennemføres som en del af Arkitekturens Dag og arrangementsrækken BEYOND, BETWEEN, ALONG.

Praktisk info

Det er gratis at deltage. Der er begrænsede pladser, og tilmelding er derfor nødvendig.

Vandringen bliver optaget på film, og der bliver taget fotografier. Ved deltagelse i vandringen tillader du, at Lawrence Ebelle og Tyra Dokkedahl må bruge film og fotografier, hvor du er på, i deres arbejde med projektet BEYOND, BETWEEN, ALONG.

Om BEYOND, BETWEEN, ALONG

BEYOND, BETWEEN, ALONG er et samarbejde mellem arkitekterne Lawrence Ebelle, Curated Works, og Tyra Dokkedahl, Seriously Fun, som begge er optagede af Københavns udvikling. Med projektet BEYOND, BETWEEN, ALONG ønsker de at skabe rum for en samtale om Københavns udvikling mellem indbyggere, fagfolk og politikere. BEYOND, BETWEEN, ALONG omfatter tre byvandringer og et debatarrangement, der er støttet af Indre By Lokaludvalg. Ebelle og Dokkedahl inviterer indbyggere, fagfolk, aktivister og politikere til at vandre langs kuraterede ruter på Nørrebro, i Indre By og i Sydhavn. På vejen kan man møde beboere fra Ebelles bog “Beyond the window sill” og opleve udvalgte værker af lokale og internationale kunstnere og arkitekter, der tegner bydelens historie. Samtaler på ruterne bliver samlet op i et debatarrangement på Københavns Museum.

Byvandringer
Nørrebro – 20. september 2023
Sydhavn – 27. september 2023
Indre By – 04. oktober 2023

Debatarrangement
Københavns Museum – 11. oktober 2023

Læs mere om BEYON, BETWEEN, ALONG

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +