Klik for at kopiere
https://arkitektforeningen.dk/arkitekturens-dag/koebenhavn-entasis-inviterer-indenfor-i-red-block-en-arkitektonisk-maggieterning/
To seks-etagers byggerier er på vej op i Nordhavns tætteste og måske mest vindsikre område — med både kulturhus, vinbar og penthouse. Kom med, når tegnestuen entasis åbner dørene til Red Block i københavnske Nordhavn. Få et første kig ind i det, der er og det, der bliver: En gave til Århusgadekvarteret og byen som helhed.
Tidspunkt:
Den 2. oktober kl. 16:00
Sted:
Kanonhuset, Trelleborggade 7, 2150 Nordhavn
Arrangeret af:
entasis
Signe og Christian Cold grundlagde tegnestuen entasis i 1997. Allerede i de tidlige år gik vi på jagt efter et sted i cykelafstand til Østerbro i København, hvor de kunne bygge et hus til entasis – et sted, hvor vi kunne tage egen medicin og vise kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere, hvad vi opfattede som det excellente svar på sted og program = arkitektur.
I 2014 købte vi byggeret til et lille byhus i Nordhavn. Toldhegnet var faldet. Cobe, Sleth og Polyform havde skabt en lovende masterplan. Havnen var på samme tid jomfruelig og dirty efter 100 års havnedrift. Alt kunne ske – vi tog chancen. I 2017 åbnede huset, der rummer to erhvervsetager og fem lejligheder med fest og skåltaler. Huset blev døbt Kanonhuset og indskrev sig også hurtigt i den københavnske arkitekturkanon, da det blev belønnet med Arkitektforeningens store pris: Store Arne.
By & Havn insisterede dog klogt på, at vi før købet skulle skabe en overbevisende helhedsplan for hele karreen. Foruden By & Havns interesser skulle vi nå til enighed med Klaus Kastbjerg, der ejede tre bygninger i karreen.
Klaus er i vores optik den ukronede konge blandt havnens udviklere. Klaus har, foruden at udvikle byggeprojekter, drevet forretninger i havnen i 30 år, herunder lodsning fra skibe med havnens mindre kraner. Kraner, som han nu har indrettet til møderum og et et-værelses hotel. Klaus har en stor og smittende kærlighed til havnen. Dens karakter af rå skønhed. Opgaven var let og fornøjelig, for vi havde fælles interesser og arkitektoniske præferencer og derigennem skabte vi kimen til Red Block – en arkitektonisk maggieterning.
Terningen tilføjer fire nye 20 meter høje bygninger til områdets eksisterende lave bygningsmasse. Nyt adskiller sig tydeligt fra karreens gamle bygninger i volumen, men skal gengæld ligge sig tæt op af disse i materialitet: Røde teglsten, røde fuger, sort applikering. Helheden bliver massivt tæt. Havnens gyder, smøger og beskedne lysninger bliver genkendelige. I stærk kontrast til havnens store vind-omsuste rum udspiller livet mellem husene i Red Block sig i en intens grøn have med et generøst mikroklima, hvor man mageligt kunne sidde og læse en virkelig analog avis.
Klaus Kastbjerg har bragt venner i spil i en ambitiøs bygherregruppe, der nu består af Kastbjerg, Iben Marburger Juhl. Mikkel Bülow-Lehnsby og Rasmus Nørgaard. De nye værker knytter sig som brødre til Kanonhuset om 1-1½ år.
Vi åbner nu dørene for et første kig ind i det, der er og det, der bliver: En gave til Århusgadekvarteret og byen som helhed.
Dørene åbnes til Kanonhuset, Trelleborggade 7, den 2. oktober kl. 16.00, hvor vi fortæller om Kanonhuset og planerne for de nye huse, haven og helheden. To timer senere skulle alle gerne være blevet klogere på vores ambitioner, og der er mulighed for en snak med nogle af aktørerne og arkitekterne. Kl. 19.00 lukker vi dørene med lovning om, at vi vil gøre vores bedste for at indfri potentialet i denne arkitekturens maggiterning: Red Block.
Tilmelding ikke nødvendig.
Signe & Christian Cold