København: Særrundvisning af Superkilen

I anledning af Arkitekturens dag og at Danish Club har nomineret 50 kunstværker i det offentlige rum, byder SUPERFLEX, en af kunsterne bag Superkilen, "indenfor" torsdag den 28. sep. kl. 16.00.

Superkilen, 2012. Den Sorte Plads. Bygherre Københavns Kommune og Realdania i tæt samarbejde med Bjarke Ingels Group (BIG), Topotek1 og SUPERFLEX. Foto: Iwan Baan

Tidspunkt:

28. september kl. 16:00

Sted:

Den Sorte Plads, Mimersgade (Midgårdsgade), 2200 Kbh. N. Pladsen er i forlængelse af Den Røde Plads

Arrangeret af:

The Danish Club

I anledning af Arkitekturens dag og at Danish Club har nomineret 50 kunstværker i det offentlige rum, afholder The Danish Club en række arrangementer med fokus på de udvalgte værker. SUPERFLEX & BIG’s “Superkilen” på Nørrebro, er af Danish Clubs kunstpanel udnævnt, og nu får du mulighed for at bliver klogere på dette unikke sted.

Kom med når co-founder Bjørnstjerne Christiansen, SUPERFLEX viser os “Superkilen”, som er det område, der løber som en kile på tværs gennem Mimersgadekvarteret fra Nørrebroparken til Tagensvej i København. Området er omdannet til et bredt favnende og fantasifuldt byrum, der binder kvartererne på begge sider af Superkilen sammen.

Superkilen er indrettet med byinventar fra omkring 60 forskellige lande. Der er blandt andet en japansk legeblæksprutte, bænke fra Brasilien, cykelstativer fra Finland og meget mere.

Meget af inventaret i parken er importeret eller efterlignet fra udlandet. Der er blandt andet gynger fra Irak, bænke fra Brasilien, en fontæne fra Marokko og affaldsspande fra England. Flere steder i parken er der neonskilte fra hele verden, der reklamerer for alt lige fra et russisk hotel til kinesiske skønhedsprodukter. I alt er der 108 planter og inventar, der illustrerer områdets etniske mangfoldighed.

Superkilen har tiltrukket international opmærksomhed. I oktober 2012 blev Superkilen nomineret til Mies van der Rohe-prisen, og i januar 2013 blev Superkilen indstillet som ét blandt verdens 21 bedste projekter i 2012 af AIA (The American Institute of Architects).

I oktober 2016 vandt Superkilen den store internationale arkitekturpris, Aga Khan Award, for sin mangfoldighed.

På glædeligt gensyn

SUPERFLEX & The Danish Club

FAKTA om oplevelsen

Tid: Tors. 28. sep. kl. 16-17.30

Mødested: Den Sorte Plads er en del af Superkilen på Ydre Nørrebro. Adressen er: Mimersgade (Midgårdsgade), 2200 Nørrebro – Pladsen er i forlængelse af Den Røde Plads og går videre i et Grønt Område nordpå.

Pris: Er du medlem af The Danish Club koster oplevelsen 180,- (ex gebyr). Er du ikke medlem af The Danish Club er prisen 225,- (ex gebyr).

The Danish Club er et univers af unikke oplevelser i arkitekturen, haverne og kunsten. Missionen med The Danish Club er at skabe begejstring, viden og tilgængelighed til Danmarks unikke og nogle gange hemmelige steder. Læs mere her.

 

 

 

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +