København: Talk med Knud Romer i DAC – er der plads til alle i byen?

København skal være for alle, siger vi. Men hvad betyder det egentlig? At alle, der vil, kan bo her - uanset om de kommer med tomme lommer eller en stor Soundboks? Og er der mon alligevel nogen, vi helst undgår i byen for alle?

DAC-fra-vandet-Rasmus-Hjortshoej

Foto: Rasmus Hjortshøj

Tidspunkt:

2. oktober 2023 kl. 16:30-18:00

Sted:

Bryghuspladsen 10 ,1473 København K

Arrangeret af:

DAC

“Et København med plads til alle” og “Byen for alle” siger politikere, kommunen, byudviklere, arkitekter og anerkendte internationale magasiner om København. Måske siger vi det endda til hinanden?

Men kan byen nogensinde blive for alle?

Kan vi overhovedet bygge boliger nok? Gøre dem billige nok? Kan gamle bygninger og byområder tilpasses, så de ikke, de ikke forhindrer hverken mennesker med nedsat syn eller gangbesvær i at komme på restaurant? Er der plads til alle på cykelstien, hvis der også skal være plads til alle dem, der vil have bil? Og hvordan rummer København både dem, der forbinder byen med et sted, du brækker dig på fortovet efter en bytur så dem, der sætter pris på at sove om natten?

Er byen for alle i virkeligheden en utopi?

I anledning af Arkitekturens Dag spørger vi Knud Romer, forfatter, debattør og Katinka, der er sangskriver og tekstforfatter. Katinka supplerer samtalen med egne sange, og sammen ser vi på de dilemmaer og konflikter, der opstår, når byen skal rumme mange forskellige mennesker på én gang.

På Arkitekturens Dag er der gratis adgang til DAC og et væld af aktiviteter hele dagen. Se resten af programmet for Arkitekturens Dag i DAC.

Arkitekturens Dag i DAC er i samarbejde med Arkitektforeningen og Arkitekturhovedstad 2023

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +