Klik for at kopiere
https://arkitektforeningen.dk/arkitekturens-dag/tarup-davinde-transformeret-landejendom-et-faelles-moedested-for-alle-i-naturen/
Oplev den nye hovedindgang til det imponerende 400 hektar store naturområde i Tarup Davinde og hør om visionerne bag projektet. Mød Jep Lauritsen, arkitekten bag projektet, bygherre Tarup Davinde I/S og Lokale og Anlægsfonden til en samtale om arkitektur i naturen. Naturvejlederen sørger for ild i pejsene og lækre smagsprøver fra det store udendørs madlavningsområde.
Tidspunkt:
Den 7. oktober 2024 kl. 15.00-17.00
Sted:
Parkering på adressen Rolighedsvej 100, 5220 Odense SØ **
Arrangeret af:
Lokale og Anlægsfonden
Det danske land er fyldt med udtjente landejendomme, hvoraf mange udgør et facilitetsmæssigt potentiale. I et nedlagt grusgravområde på Fyn har et knivskarpt transformationsprojekt omdannet en landejendom til et uhyre populært mødested for fællesskab, bålmad, natur- og friluftoplevelse.
Kom og mød Jep Lauritsen, arkitekten bag projektet, bygherre Tarup Davinde I/S og Lokale og Anlægsfonden til en samtale om arkitektur i naturen. Naturvejlederen sørger for ild i pejsene og lækre smagsprøver fra det store udendørs madlavningsområde.
Den transformerede landejendom – Det Fælles Mødested – placeret midt i Tarup Davindes fantastiske natur, har skabt en ny hovedindgang til det imponerende 400 hektar store naturområde med mere end 80.000 årlige besøgende. Transformationen af bygningen er suppleret med en kunstshelterplads, kæmpe udekøkken, 18 km vandrerute, fugleområde og en nyskabende formidling af det unikke landskab som udgør naturområdet Tarup Davinde.
Brugerne, der tæller foreninger, institutioner og skoler, selvorganiserede og turister, har med det nye mødested fået de bedste betingelser for at udforske og opleve områdets mange natur- og friluftsmuligheder hele året. Selv bygningen rummer åbne ildsteder, Naturlab, Fortællerum, Vandrestue og toilet. Projektet løfter området til en national friluftsdestination. En destination i øjenhøjde, hvor ALLE kan få del i naturens- og friluftslivets glæder.
Ved arrangementet kan du få indblik i arkitektens visioner for projekter og de mange overvejelser og udfordringer der har fulgt med at forene transformation af en ejendom uden ”papir på statikken” med brugernes ønsker og drømme. Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål og naturligvis også for at gå på opdagelse i området. Bygherre John Juhl Henriksen, direktør for Tarup Davinde I/S og Jens Øyås Møller udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, byder velkomne og rammesætter projektet i en lokal og national kontekst.
Fra parkeringen er der en tilgængelig 500 m lang skiltet gangsti op til mødestedet. Hvis du er en legesyg sjæl, kan du også prøve kræfter med Danmarks længste ”Jorden er giftig-bane”.