København: What if…? – Bygningspræmiering gennem 120 år

Byudvikler Jens Kramer Mikkelsen, stadsarkitekt Camilla van Deurs og lektor Morten Birk Jørgensen reflekterer over skiftende tendenser, præferencer og overset arkitektur i bygningspræmieringens sammensatte og stormombruste historie.

Tidspunkt:

2. oktober kl. 17-19:00

Sted:

CAFx, Halmtorvet 27 1700 København V

Arrangeret af:

CAFx

CAFx og Københavns Kommune fejrer Arkitekturens Dag og lanceringen af årets bygningspræmiering med en kavalkade gennem bygningspræmieringens forgrenede historie.

Siden 1903 har Københavns Kommune præmieret bygninger, der i særlig grad har formået at fremme kvaliteten af byens fysiske rammer og arkitektur. Hensigten er at rette opmærksomheden imod særligt vellykkede byggerier for at anerkende indsatsen fra arkitekter og bygherrer, der bidrager til at skabe en god by.

Men hvad sker der når perspektivet løftes fra det enkelte års nye præmieringer til et samlet blik på de seneste 120 år? Det vil vi undersøge med tre garvede iagttagere af byen og dens arkitektur: Hvilke tendenser har været dominerende til hvilke tider? Kan politiske eller stilmæssige præferencer lokaliseres i udpegningerne? Og hvilke bygninger er uretfærdigt blevet overset? Hvorfor er signifikante projekter som Grundtvigskirken, Bellahøjbadet, Nationalbanken eller Havnebadet ved Islands Brygge fx aldrig blevet præmieret? Hvilke værdier og kriterier styrer udvælgelsen?

Det er nogle af diskussionerne, der tages op under denne eftermiddag i bygningspræmieringens tegn som en retrospektiv kavalkade gennem årtierne, hvor panelet også tager de kontrafaktiske ”what if…?” briller på.

Gæster:

Jens Kramer Mikkelsen, Director of Urban Development hos NREP og tidligere overborgmester i København
Camilla van Deurs, stadsarkitekt i Københavns Kommune.
Morten Birk Jørgensen, arkitekt, lektor ved Det Kongelige Akademi, medlem af det skandinaviske netværk Jävla Kritiker!

Se mere på CAFx’ egen hjemmeside

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +