CV kursus gav et skub

I jagten på det første job kan et overskueligt CV og en målrettet ansøgning hjælpe dig godt på vej. Arkitekt MAA Line Tangen Falla deltog i efteråret på Arkitektforeningens gratis CV-kursus, hvor hun fik tips til at forbedre sin ansøgning.

Af Dorte Maria Vestergaard

”Det bedste var helt klart de video-interviews kurslederen havde med forskellige modtagere af ansøgninger på tegnestuer, det var meget inspirerende og noget af en øjenåbner”, siger Line Tangen Falla, der blev uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole for tre år siden. Nu er hun arbejdssøgende efter en god projektansættelse hos Socialforvaltningen, hvor hun stod for omdisponering og indretning af møderum.

Arkitekt uden for det gængse
 ”Jeg har deltaget i flere CV-kurser hos både min A-kasse og på jobcentret, men som arkitekt falder man let uden for det gængse billede om en ansøgning, og jeg savnede nogle råd, der gik specifikt på vores branche. ”

Netop det at møde andre i samme situation og få mulighed for at sparre med sin egen faggruppe både under kurset og bagefter, ser Line som en stor fordel.

”Arkitektforeningens kursus imødekom mine behov på en meget konkret måde, og så var det enormt givtigt, at vi var et ret lille hold, og at man kunne nå at udveksle erfaringer med de andre deltagere. ”

En ny tankemåde
Hvad fik du med hjem?
”Det at få lov til at se ansøgningsprocessen fra tegnestuernes side, og høre underviserens erfaringer med at sidde på den anden side af bordet, var enormt givende og gav nye perspektiver til det at målrette sin ansøgning. Det var meget relevant, at hun selv havde lang erfaring med at modtage ansøgninger, da hun på den måde havde en bred vifte af referencer og tips at uddele af. ”

Selvom Line ikke har revideret sit CV fra ende til anden efter kurset, er hun ikke i tvivl om, at kurset har været med til at skubbe til hende i forhold til fremtidige ansøgninger.

Hvordan har du efterfølgende kunne bruge kurset?
”Jeg har nok specielt taget de ting, tegnestuerne sagde i video-interviewene med mig, og selvom jeg måske ikke har rettet så meget op i mit CV, så har kurset givet mig en ny måde at tænke på, når det kommer til udformningen af ansøgningen, og også til hvordan jeg griber selve ansøgningsprocessen an.”

Hvem vil du anbefale kurset til?
”På mit hold var der klart flest studerende, men jeg tror alle jobsøgende arkitekter kunne have glæde af kurset. Der er jo altid noget, man kan forbedre. ”

Tag på gratis CV Kursus
CV-kurset er gratis for medlemmer af Arkitektforeningen og henvender sig til nyuddannede og kandidatstuderende, men alle er velkomne.