Akademisk Arkitektforening

Danmarks bedste Renovering ligger på NørrebroStore energibesparelser uden at det er gået ud over bygningens kulturhistorie og arkitektur. Sådan lød motivationen for at nominere den historiske københavnerejendom, Ryesgade 30 A – C, som torsdag d. 5. september løb med RENOVER prisen 2013.


RENOVER prisen er stiftet af Realdania og GI for at sætte fokus på og styrke anerkendelsen af renovering. Det er et valgkollegium af bestående af 61 udvalgte personer fra byggebranchen, der ved afstemning er nået frem til, at prisen skulle gå til ejendommen i Ryesgade. De har stemt blandt seks projekter, som er nomineret af et nomineringsudvalgt på baggrund af 107 indstillede projekter.

Ryesgade er en boligejendom fra 1896, der er istandsat både ind- og udvendigt, samtidig med at der er foretaget adskillige energiforbedringer. Ejendommen har desuden fået etableret fire penthouselejligheder og tagterrasser.

”Ejendommen i Ryesgade er et fornemt eksempel på, hvordan man kan forbedre funktionaliteten og opnå markante energibesparelser uden at gå på kompromis med de kulturhistoriske og arkitektoniske hensyn, man er nødt til at tage, når man renoverer en bygning, der er mere end 100 år gammel. Vi er stolte af at kåre Ryesgade som vinder af RENOVER prisen,” siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

”Det er vores håb, at prisen vil være med til at inspirere fremtidige renoveringsprojekter. Ryesgade har med et tæt samarbejde og engageret projektstyring opnået et resultat, der fortjener stor respekt og er et eksempel til efterfølgelse. Det er sjældent, at man ser energibesparelser i en ejendom bygget sidst i 1800-tallet, der er så store, som i Ryesgade,” siger Lars Axelsen, administrerende direktør i GI.

Udover æren fik de involverede parter i renovering af Ryesgade 100.000kr. til at fejre den nye titel for.

De nominerede til RENOVER prisen 2013 var
Henkel, erhvervsbyggeri i Valby
Langkærparken, alment boligbyggeri i Aarhus
Nordkraft, kulturbyggeri i Aalborg
Poplen, institution i Roskilde
Ryesgade 30 A-C, boligbyggeri i København
Vestermølle Lade, kulturhus i Skanderborg

Læs mere om prisen og de nominerede på www.renover.dk

Kommentarer