Akademisk Arkitektforening

Jubilæum: 100 mentorpar kobletSiden den spæde start i sommeren 2008 har Arkitektforeningens mentor-ordning 1:1 vokset sig stærk. For nylig rundede vi de 100 koblede mentorpar og flere står i kø for at få en erfaren sparringspartner. Også korpset af mentorer har vokset sig stort: nu er 42 mentorer tilmeldt ordningen i alle dele af landet og med hver deres faglige erfaringer at byde ind med.


I sidste uge var en række af mentorerne samlet til sommermøde, hvor der blev udvekslet erfaringer på tværs. Og engagementet er højt: ”Brug os!”, var budskabet hele vejen rundt. ”Et mentorforløb er på mentees præmisser – og så giver vi mentorer sparring ud fra vores egne erfaringer. Begge parter spejler sig på denne måde i, hvad det vil sige at være arkitekt i dag og det er jo en værdifuld udveksling mellem generationerne.

Vi vil rigtig gerne hjælpe på vej og også være med til at nedbryde den faglige blufærdighed, der måske kan være rundt omkring: at man kan sidde og føle sig som en atypisk arkitekt, eller at der ikke findes en mentor til netop sådan en som mig.

Arkitekter i alle aldre og med et hvilket som helst fagligt fokus kan have brug for et kollegialt skub eller skulderklap i en fase af deres karriere – og også ledige arkitekter skal benytte muligheden for at blive koblet med en erfaren kollega”, lød det fra mentorerne.

Så uanset om du er designer med lyst til at undervise, byplanlægger med mod på en forskerkarriere, tegnestueindehaver med ønske om forretningsudvikling eller en ikke-specialiseret arkitekt med behov for at få sparring på fagets muligheder generelt – så er der også en mentor til dig, som vil kunne give virkelighedsnær faglig sparring på de overvejelser, du går med.

Det er Arkitektforeningen, der kobler interesserede parter ud fra et fagligt fokus, der matcher. Er du interesseret i at blive koblet, så start med at læse mere på http://arkitektforeningen.dk/kurser-karriere/karriereplanlaegning/mentorordning eller kontakt Lena McNair for et profilskema, der får dig med i ordningen. Der er også altid brug for nye mentorer.

Foto: Johan Rosenmunthe / Workshop og videndeling i Arkitektforeningen

Kommentarer