Længe leve værktøjskassen og netværket

På kurset Ledelse i kreative videnvirksomheder (LKVV) fik arkitekt MAA Uffe Bay-Smidt både et nyt stort netværk af ledere og en værktøjskasse af ledelsesredskaber med hjem til brug på jobbet som afdelingsleder. I dag, et par år senere, har han stadig gavn og glæde af begge dele som ny partner i KANT Arkitekter. Læs interview.

Siden LKVV kursets afslutning har Uffe Bay-Smidt haft fokus på udviklingen af virksomhedens strategiske områder, og ifølge KANT Arkitekter har han formået at tænke i nye baner og åbne nye døre i markedet.

”Da jeg meldte mig på LKVV kurset, var jeg afdelingsleder for et nyetableret afdelingskontor hos Aart Arkitekter.  Jeg havde tidligere beskæftiget mig med projektrelateret ledelse – men ikke med virksomhedsledelse. Derfor var det en stor hjælp at blive præsenteret for f. eks. HR-ledelse, organisationsteori og økonomi.

Ved årsskiftet blev jeg partner i KANT Arkitekter, hvor jeg har været ansat siden 2009.  Derfor står jeg over for en lang række nye udfordringer inden for virksomhedsdrift og -udvikling,”  siger Uffe Bay-Smidt og tilføjer:

”LKVV kurset har givet mig en værktøjskasse af ledelsesredskaber.  Så sent som i sidste uge genopfriskede jeg en del af kompendiet, fordi jeg havde behov for lidt teori om forandringsledelse.”

Ud over de metodiske og teoretiske værktøjer som Uffe Bay-Smidt har fået gennem LKVV, understreger han, at netværket med de andre kursister er en stor bonus ved uddannelsen:

"Udover at kurset er målrettet til ledelse af arkitektvirksomheder, så har kurset også give mig et stort netværk, som jeg stadig nyder stor gavn af her to år efter, at forløbet blev afsluttet,” siger Uffe Bay-Smidt.

Blev en bedre, kreativ leder
Den kreative arkitekt- og videnvirksomhed kræver såvel kreativ innovation, som den kræver et bæredygtigt forretningsgrundlag for at kunne overleve på et ofte hårdt presset marked. Det stiller store krav til partnere/ledere i virksomhederne.

Uddannelsen LKVV er et værdibaseret ledelsesudviklingskursus for partnere/ledere i arkitekt- og andre offentlige og private kreative videnvirksomheder.
Uddannelsen er udviklet af Arkitektforeningen og Danske Arkitektvirksomheder i samarbejde med Refflect og Copenhagen Business School (CBS).

Om uddannelsen
LKVV strækker sig over 14 undervisningsdage fordelt over 8 måneder. Uddannelsen er bygget op af et introforløb samt fire "loops" - intensive forløb - hvor emner som organisation, ledelse, HR, innovation og teknologi gennemgås. Endelig afsluttes forløbet med en projektopgave og en eksamen. Mellem de forskellige loops er der opgaver og selvstudier.

Læs mere om LKVV

Foto: Uffe Bay-Smidt (nr. to fra venstre) på kursus i Arkitektforeningen.