Nyt fra den europæiske arkitektforening

ACE (Architects’ Council of Europe) holdt generalforsamling den 6. og 7. december i Biel i Schweiz.

Der var blandt andet nyvalg til formandsposten, og den italienske arkitekt Luciano Lazzari fra Trieste blev valgt efter den irske arkitekt Selma Harrington.

Yderligere blev Dubravko Bacic fra Kroatien, Lionel Dunet fra Frankrig, Wolfgang Haack fra Tyskland, Pierre-Henri Schmutz fra Schweiz og Sarah van Rompaey fra Belgien valgt til bestyrelsen.

Luciano Lazzari er ikke uvant med arbejdet i bestyrelsen, idet han tidligere har været vicepræsident fra 2006 til 2007. Luciano er meget optaget af professionens fremtidige rolle og ønsker i sin formandsperiode at lægge mere vægt på at styrke relationerne til uddannelsesstederne og til de studerende. Samtidig har han fokus på arkitekternes rolle i forbindelse med byfornyelse, energibesparelser og bæredygtighed, i særdeles i forbindelse med implementeringen af EU's Energy Efficiency Directive 27/2012.

Foto: Biel, Schweiz - Wikimedia Commons