Øget fokus på børn og arkitektur

En af Arkitektforeningens mærkesager er at få meget mere arkitektur og design ind i børn og unges hverdag gennem undervisningen. En række arkitekter MAA er allerede i front på området. En af dem er Julie Dufour Wiese, der gennem en årrække har lavet masser af undervisningsprojekter på danske skoler om arkitektur og rumforståelse.

”Der kommer mere og mere fokus på børn og arkitektur, og flere og flere børn og unge får øjnene op for arkitektfaget”, siger Julie Dufour Wiese, der senest har kørt et forløb på Farum Billedskole, sammen med Charlotte Carstensen, industriel designer, hvor fire hold netop er blevet færdige med deres projekt Ø-design.

Farum billedskole har længe haft arkitektur som en del af undervisningen, og her kan børn og unge i alderen 8-16 få lov til at eksperimenterer med at skabe rumlige konstruktioner.

På billedet er det Elvira, 13 år og elev på Farum Billedskole. Elvira har en forkærlighed for det enkle materialevalg og siger:

”Jeg vil rigtig gerne være arkitekt. Jeg kan godt lide at bygge arkitekturmodeller, og jeg holder mig ofte til nogle få materialer”.

Gå til arkitektur
I januar starter der nye hold på Farum Billedskole, og der er også stadig ledige pladser på arkitekturholdene på Dansk Arkitektur Center og hos Børnekulturhus Ama’r samt Toldkammeret i Helsingør.

I det Nordjyske kan man i fritiden gå til arkitektur hos Utzon Center i Aalborg

Foto: Julie Dufour Wiese