2020 energiklasse

Danmarks bedste Renovering ligger på Nørrebro

Store energibesparelser uden at det er gået ud over bygningens kulturhistorie og arkitektur. Sådan lød motivationen for at nominere den historiske københavnerejendom, Ryesgade 30 A – C, som torsdag d. 5. september løb med RENOVER prisen 2013.

Energirenovering er det nye sort

Det indtryk var det nemt at få efter at have deltaget i Grundejernes Investeringsfond (GI) og Bygherreforeningens valgmøde om energirenovering.

Nye høringssvar fra Arkitektforeningen

Arkitektforeningen afgiver høringssvar i en lang række spørgsmål, der vedkommer det byggede miljø, arkitekturen, bæredygtighed mm. Senest er der formuleret nye høringssvar om nye bygningsklasse 2020 og BR10 - begge i samarbejde med MAAere.

Høring om bygningsklasse 2020

Høringssvar om 2020-klassen

Arkitektforeningen opretter et fagligt netværk, som skal formulere et høringssvar om den nye 2020-klasse til Erhvervs- og Byggestyrelsen. Vil du være med?

Erhvervs- og Byggestyrelsens høringsproces om den nye 2020-klasse er skudt i gang. I den forbindelse har Arkitektforeningen oprettet et fagligt netværk med det formål at formulere et høringssvar, som tager højde for arkitektstandens bemærkninger til forslaget om den nye energi 2020-klasse.

2020: Vejen frem er brugeradfærd og politik

Frida Frost, civilingeniør og formand for IDA (Ingeniørforeningen) er med i panelet ved debatten om ny 2020-energiklasse, der finder sted i Arkitekternes Hus den 6. maj. Læs, hvad Frida Frost mener om energiklasser, samarbejdet mellem ingeniører og arkitekter og udfordringerne ved at energirenovere med den arkitektoniske kvalitet i behold.

Hvorfor er det en god ide med en frivillig 2020-klasse, og hvorfor skal den være frivillig?