Aarhus

Debatindlæg: Mastodonternes fremmarch

”Vi har glemt vores arkitektoniske DNA. Mange nye bygninger med proportioner, størrelse og udtryk som signalerer at de lige så godt kunne være opført i Frankfurt eller Singapore skyder op i Aarhus og i mange andre byer. Væk er humanismen i dansk arkitektur”.
Sådan skriver arkitekt maa Rie Øhlenschlæger i et debatindlæg, der blev trykt i Jyllandsposten d. X. marts 2013. Rie Øhlenschlæger er arkitekt MAA, og medvirkede ved Arkitektforeningens Kritikerakademi.

Kritikerakademi #2

Vi gentager succesen: Ny omgang af Arkitektforeningens Kritikerakademi, for dig der vil sætte arkitekturen på mediernes dagsorden. Denne gang er det i Aarhus d. 4. og 29. februar 2016.

Arkitektur giver velfærd i Aarhus Ø

Aarhus nye bydel, Aarhus Ø, blev fejret på Arkitekturens Dag, som handlede om velfærd. Aarhus Kommune og de aarhusianske arkitekter roses af øboerne for vellykket velfærdsarkitektur

Af Marie Sofie Larsen, Arkitekt MAA

Det er frivilligt, og det er sgu godt gået i sig selv

Bente Melgaard går af efter en sjov, udfordrende og lærerig tid som leder af Arkitektforeningens lokalafdeling i Østjylland, og overlader pladsen til arkitekt MAA Trine Lybech Madsen. Her fortæller Bente om sin tid i AAØ.

Arkitektskolen Aarhus søger professorer

Der er lige nu ledige stillinger på Arkitektskolen Aarhus.

Professor i bygningskunst

Professor i by- og landskabsplanlægning

Professor MSO i bosætning

Professor MSO i arkitekturens teori og historie

Der er ansøgningsfrist på alle stillingerne den 31. marts 2014 kl. 12:00.

Aarhus og Berlin skal lære af hinanden

Udstillingen ”Create with Aarhus“ vises lige nu på de nordiske ambassader i Berlin.

Aarhus vokser. Byen strækker sig fysisk med en ny bydel i den gamle havn og fire nye forstæder skyder op. En letbane skal binde byen bedre sammen.
Aarhus tænker bæredygtigt - ikke kun forstået som grøn teknologi, men også socialt og kulturelt. Gennem grøn vækst handler det om at skabe byrum, hvor der er plads til alle.

Politikere, tænk langsigtet

Der er gang i anlægsarbejder og byggeri i Aarhus. Kranerne knejser, og der bygges nyt på blandt andet Aarhus Ø, ved Ceres, i Gellerup og i forbindelse med den nye letbane og i Lisbjerg.

Debatindlæg af Bente Melgaard leder af Arkitektforeningen Østjylland, arkitekt MAA og byplanlægger, bragt i Aarhus Stiftstidende d. 18.11.13

Blik på Aarhus: Vær med i udstilling

Udstil din udsigt på Arkitekturens Dag d. 1. oktober i Aarhus

Vejen til den rigtige vinder: Offentlige udbudsprocesser til debat

En mildt sagt prekær affære om et nyt børnehus og midtbyskole på Frederiksbjerg i Aarhus udspiller sig i disse dage i Jyllandsposten. Fagdommerne sår tvivl, om det rette projekt er udpeget som vinder, de frederiksbjergske borgere undrer sig, mens politikerne på rådhuset står fast.

Af Eva Bjerring

Det var en storsmilende formand for bedømmelsesudvalget, rådmand for børne- og unge Kristian Würtz (S), der 4.

Ny stadsarkitekt i Aarhus med stor international erfaring

Det bliver den 54-årige englænder Stephen Willacy, der skal være ny stadsarkitekt i Aarhus Kommune efter Gøsta Knudsen, som fratrådte embedet tidligere på måneden.

Stephen Willacy er arkitektuddannet i England, men han har i de seneste 28 år været bosat i Aarhus.