afgang

Årgang 2017

88 arkitektstuderende tager i disse dage afgang fra Arkitektskolen i Aarhus og Kunstakademiets Arkitektskole i København, og bag de mange projekter, der vidner om faglig nysgerrighed og et socialt engagement, gemmer sig historien om et halvt års slid, om op- og nedture, og afslutningen på en årelang selvstændighedsproces.

Plads til overraskende arkitektur i byrummet

Frederik Wozniak Laursens afgangsprojekt fra Arkitektskolen Aarhus udspringer dels fra interessen for at undersøge bygningers rumligheder og dels fra refleksionen over, hvordan vi bebygger og udvider vore byer.

Det tabte land

Med sin afgangsopgave fra Kunstakademiets Arkitektskole viser Anders Liisberg-Larsen, arkitekt MAA, hvordan arkitekturen i fremtiden kan kvalificere et nyt dansk landskab og øge den rekreative værdi i Udkantsdanmark.

Visioner for fremtiden

72 arkitekter dimitterede den 28. juni fra Arkitektskolen Aarhus. Et udvalg af deres afgangsprojekter kan ses til og med den 2. august.

De 8 om sommeren

Sommeren kom og der er skred i tingene blandt De 8, gruppen af unge kvindelige arkitekter MAA fra afgangskuldet i vinteren 2013, som vi fulgte det første halve år efter deres kandidateksamen.

De har travlt de unge kvinder. Med kunstprojekter, konkurrencer, jobsøgning og portfolier.

Next step- husly til arbejdsløse dimittender

Den økonomiske krise har været hård ved arkitekterne, og særligt dimittenderne har været udsat. For hvis man starter karrieren med 1-2 års arbejdsløshed, er det svært at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det syntes arkitekt MAA, Jørgen Skielboe var et stort spild af talent for både samfund og den enkelte arkitekt, og han tog derfor initiativet til projektet Next Step
.

Nu indhenter virkeligheden os

Så er første måned uden for skolens trygge rammer gået for de 8 afgængere, vi følger det første år af deres karriere. En masse ressourcer er brugt på traditionelle gøremål som CV-opdatering, portfolio-produktion og jobsøgning – men der er også blevet tænkt store tanker i lyset af den nye titel: arkitekt.

En refleksion over krop og bevægelse i rum

I sit afgangsprojekt, RUMTID, fra Arkitektskolen Aarhus har Mie Dinesen forsøgt at gøre et abstrakt emne som bevægelse synligt samt at formidle det på en visuel måde, der kan anvendes af andre.

Gør plads til De 8

I januar dimitterede 8 unge kvinder fra KADK’ s afd. 5. De har fulgtes ad i studiet, hjulpet hinanden og nu står de ansigt til ansigt med arkitektfaget og en karriere. Arkitektforeningen fulgte dem det første halve år efter afgang: Hvad drømmer de om? Finder de arbejde? Kan de holde kontakten? Og hvad kan de videregive af inspiration til alle de etablerede i faget?

Små karriereskridt ad gangen - Nikoline Dyrup Carlsen

Tiden umiddelbart efter afgang er præget af forventning. Nu venter drømmejobbet – men hvordan får man lige taget de første skridt på vejen derhen? Arkitektforeningen har talt med en række arkitekter om deres erfaring med at få startet karrieren efter afgang.