anlægsloft

Ny aftale om anlægsloftet

Regeringspartierne har indgået en aftale med KL om, at de kommuner der har midler til overs på driftskontoen, må bruge 2 mia. kr. på anlægsudgifter.  Det er et skridt i den rigtige retning, mener Arkitektforeningen.

Anlægsloft skader grøn omstilling

Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen bragt i Information d. 4.12.2012

Ifølge de økonomiske vismænd og OECD er den økonomiske udvikling i Danmark de kommende år så sløj, at den burde indlægges akut. Væksten er i 2012 på sølle 0,2 procent og dermed endnu lavere end regeringens egen forventning.

Anlægsloftet i kommunerne koster mange arbejdspladser

Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen bragt i Politiken tirsdag d. 4.9.2012

Pengene er der, det samme er viljen - og behovet for vækst kan ingen i dag være i tvivl om. Alligevel må kommuner landet over opgive at bygge nye daginstitutioner, renovere nedslidte skoler og gennemføre grønne forbedringer af offentlige bygninger. Anlægsloftet falder nemlig med 5 mia.kr. i 2013 svarende til en fjerdedel i forhold til 2012.

Byggeriet går glip af offentlige investeringer

Bygge- og anlægsbranchen har ikke fået tilstrækkelig glæde af den stigning, der var i de offentlige investeringer i 2009.

Regeringen havde ellers stillet i sigte, at netop byggeriet ville være et indsatsområde i form af ekspansiv finanspolitik og store fremrykninger af offentlige investeringer i nye veje, sygehuse og energirenovering af statens ejendomme, skBerlingske tidende den 17. juni 2010.

AA og IDA: Løft loftet, og invester i fremtiden

Formand for Akademisk Arkitektforening, Rikke Krogh
Formand for Ingeniørforeningen, IDA, Lars Bytoft.

Følgende debatindlæg belv bragt i Børsen tirsdag d.31 december 2008:

Finanskrisen kradser, og det gør ondt i byggeriet. Men for finansminister Lars Løkke er der alternativer til at læne sig tilbage og begynde udbetalingen af dagpenge til de mange arkitekter, bygningsingeniører og andre, der er sendt ud i ledighed.