arbejdsmarked

Dimittendledigheden for arkitekter falder

Akademikerne, som er paraplyorganisation for 25 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark, har offentliggjort de seneste ledighedstal, herunder arkitekternes ledighedstal som er faldende

Arbejdsomhed frem for nedskæringer

Opfylder nyuddannede arkitekter markedets behov?

Undersøgelse skal afdække om nyuddannede arkitekters kompetencer matcher arbejdsgivernes behov.

En undersøgelse blandt arkitekter, der er uddannet i perioden 2006 – 2012, skal vise, om der er et tilstrækkeligt match mellem nyuddannedes kompetencer og arbejdsgivernes forventninger og behov.

Arkitekters ledighed ned ad bakke siden 2010

En analyse viser, at ledigheden for arkitekter toppede i 2010. Men ledigheden er stadig højere end blandt øvrige akademikere og den øvrige arbejdsstyrke i det hele taget.

På tour-de-job i det svenske

Arbejdsløsheden blandt arkitekter i Sverige er nærmest ikke-eksisterende. Nogle steder i landet er der endda så stor efterspørgsel, at svenskerne har behov for at importere arbejdskraft udefra. Derfor sender Arkitektforeningen d. 12. oktober en bus med arbejdsløse danske arkitekter af sted til Malmø.

Hårde tider for arkitektdimittender

Den økonomiske krise kaster stadig sine sorte skygger over det danske arbejdsmarked. Det gælder også arkitektbranchen. Særligt de seneste ledighedsstatistikker for arkitektdimittender er alvorligt bekymrende. Men inden nej-hatten gror helt fast i panden, er det vigtigt at huske, at tiden som jobsøgende ikke behøver ikke betyde et tomt hul i CV’et.

Af Jane Sandberg – direktør i Arkitektforeningen

Arkitekter forhindres i jobsøgning

Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen og Arne Enegaard Jørgensen, direktør i Arkitektforbundet

Nyeste ledighedsstatistik for arkitektbranchen

En opgørelse fra Danske Ark, Danmarks Statistik og Akademikernes Centralorganisation viser, at krisen desværre endnu ikke har sluppet sit tag i arkitektbranchen. Dog er der små lyspunkter – blandt andet i Nordjylland.

Af Martin Yhlen