Arkitekt MAA

Små karriereskridt ad gangen - Marie Brøndum Nielsson

Tiden umiddelbart efter afgang er præget af forventning. Nu venter drømmejobbet – men de fleste oplever at skulle tage små karriereskridt ad gangen. Arkitektforeningen har spurgt en række medlemmer om, hvordan deres faglige vej forløb i årene lige efter afgangen.

Af Gunhild Askehave

Åbent land i Arkitekternes Hus

Havet som gnaver sig ind på kysten, en tilgroet skovsti, en gul kornmark. Det danske landskabs mange skikkelser er repræsenteret på Mads Ejrnæs' udstilling Åbent land i Arkitekternes Hus, der åbner onsdag d. 16. maj.

Arkitekt MAA Mads Ejrnæs står bag den femte udstilling i udstillingsrækken Arkitekt MAA M.M. Vi har spurgt ham, hvad der inspirer ham, og hvad forskellen er på at arbejde som arkitekt og som billedkunstner.

Bedømmelsestid

Fristen for årets legatansøgninger er nu nået, og bedømmelsen af ansøgningerne står for døren.

Bedømmelsen af årets ansøgninger finder sted den 18. april 2012, og ansøgerne får direkte besked efterfølgende. Arkitektforeningen takker for alle ansøgningerne og opfordrer samtidigt interesserede til at tilmelde sig netværksgruppen Legater og Fonde.

Dobbeltudstilling i Arkitekternes Hus

Ny dobbeltudstilling tager tilskuerne med ud på en fantasifuld rejse, når et gardin pludselig forvandler sig til et bjerglandskab, og en skål drejet i træ viser spor af liv.

Vi var jo pionerer

Gertrud Galster blev uddannet som arkitekt i 1948, men det var ikke altid lige let at få lov til at arbejde i et mandsdomineret fag, der hellere så kvinderne bag kødgryderne end ude på byggepladserne.

Af Marie Leth Rasmussen

Regnen siler ned, da jeg ankommer til Bondebyen i Lyngby. Jeg banker på den brune trædør, og Gertrud Galster åbner op.

Arkitekter modtager Akademiets medaljer 2012

Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, hvis virksomhed udøves gennem Akademiraadet, er statens rådgiver i kunstneriske spørgsmål. Ved Akademiets Stiftelsesfest torsdag den 29. marts 2012 overrækkes Akademiets medaljer.

C.F.Hansen Medaillen

Der bliver ikke noget otium. Det har jeg det for sjovt til.

Hans Bølling er slet ikke færdig med livet som arkitekt, selvom han er fyldt 80.

Af Marie Leth Rasmussen

Det er en blæsende vinterdag, da Hans Bølling byder indenfor i sin tegnestue i Charlottenlund. På døren proklamerer et skilt: ”Arkitekter er bedst efter at være fyldt 70”. Et hurtigt kig rundt synes at bekræfte udsagnet. Her står danske designklassikere fra bakkebordet til de små træfigurer Anden og Ællingen.

Jeg har været utrolig heldig

Kjersti Bjerke Hagen blev færdig på Arkitektskolen Aarhus i sommer og har allerede fået flere
jobtilbud.

Af Marie Leth Rasmussen

Ungdomsarbejdsløshed, krise, bankkrak. Næsten hver dag læser vi om virksomheder, der må lukke, og nyuddannede, der ikke kan finde arbejde. Men der er lyspunkter derude. Ikke alt er så trist, som det kan synes på en lang gråvejrssøndag. Det er arkitekt Kjersti Bjerke Hagen et godt eksempel på.

På jagt efter drømmejobbet

Per Bertelsen tog afgang i sommer fra Kunstakademiet og har trods flere samtaler i udlandet ikke landet et job endnu.

Af Marie Leth Rasmussen

”Jeg vidste jo godt, at jobbet som arkitekt er meget konjunkturfølsomt. Men jeg har altid tænkt, at jeg nok skulle få et job. Det kom bag på mig, hvor svært det er. Hvor meget det handler om at have kontakter. I København lige nu er det lige meget, hvor dygtig du er.

Arkitektur af det fineste stof

Oplev en forunderlig og magisk arkitektur, når Mette Ramsgaard og Karin Bech udstiller deres tekstiler i Arkitekternes Hus. De to arkitekter MAA går ind i stoffet på nye måder og skaber landskaber, der sætter tankerne i gang.