arkitektonisk kvalitet

Arkitektforeningen søger syns- og skønsmænd

Arkitektforeningen har brug for 8-10 nye syns-og skønsmænd til at varetage retslige syn og skøn i inden- og udenretlige sager.

Realdania Byg køber et af Utzons Romerhuse

For at sikre de umistelige arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, som den ydmyge bygning repræsenterer, har Realdania Byg A/S købt Romerhuset Baggesensvej 3 i Helsingør.

Dansk boligbyggeri af enfamiliehuse eksploderede i løbet af 60’erne og 70’erne.

Task force: Kvalitet i almene boligkvarterer

Hvordan arbejder vi for at synliggøre kvaliteterne i og genskabe tidligere tiders respekt for det støttede byggeri? I 1960erne og 70erne blev der bygget 600.000 almene boliger. Byggeriet hvilede på en vision om lys, luft, plads og modernitet. Mange af byggerierne er af en høj kvalitet.

Task Force: Formidling af arkitektonisk kvalitet

* Denne task force er afsluttet

I 2009 nedsatte Arkitektforeningen en task force med det formål, at sætte formidlingen af arkitektonisk kvalitet under lup og folde det ud, så der opnåes en bred offentlig forståelse af arkitekters virke og forståelse for, hvor arkitekter kan gøre en positiv forskel og hvor arkitekter har størst samfundsmæssig nytte. I denne forbindelse blev task forcen bedt om at forholde sig til problematikken i to forskellige perspektiver; et internt og et eksternt.

Kvalitet går aldrig af mode

Efter 10 års byggeboom og efterfølgende finanskrise bør arkitekterne tage hul på en grundig diskussion af fagets vilkår og arkitektonisk kvalitet.

Af Martin Keiding, Arkitekt MAA, redaktør af Arkitektur DK og medlem af bestyrelsen i Akademisk Arkitektforening

Vær med i task force om formidling af arkitektonisk kvalitet

Et af AAs centrale politikområder er arkitektonisk kvalitet. Derfor nedsætter AA en task force med det formål at sætte formidlingen af arkitektonisk kvalitet under lup. Vil du være med?

Formålet med task forcen er at opnå en bred offentlig forståelse af arkitekters virke, hvordan arkitekter gør en positiv forskel og gør størst samfundsnytte.