arkitektskole

Regeringen vil skære på arkitektskolerne

Regeringen præsenterede 29. september sit finanslovsforslag. Det rummede noget af en bombe under de kunstneriske arkitektuddannelser

Over de næste syv år skal optaget mindskes, eller dimensioneres, som det kaldes, med 30 % på arkitektskolen i København og 20 % på arkitektskolen i Aarhus.

Velkommen til den næste generation af arkitekter

I denne uge starter nye årgange af studerende på Arkitektskolen Aarhus og KADK i København.

”Vi er i Arkitektforeningen stolte og glade over at kunne tilbyde de nye arkitektstuderende et fagligt fællesskab på tværs af generationer og geografi ved siden af skolen”, siger Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen og fortsætter:

Samfundet har gavn af arkitekter

Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen, bragt i Information d. 10. april 2014

Kortsigtet at skære i arkitektuddannelsen

Hvis Danmark skal bevare sin position som videns,- og velfærdssamfund har vi hårdt brug for de kreative løsninger. Derfor er det ikke en bæredygtig løsning af skære i antallet af studiepladser på arkitektskolerne.

Underskud med konsekvenser på KADK

Kunstakademiets Arkitektskole har lige nu et underskud på over 8 millioner kroner. Det går blandt andet ud over antallet af undervisningstimer. ”Dyrt at spare på viden”, siger formand for Arkitektforeningen, Natalie Mossin.

I 2011 vedtog den tidligere regering, fusionen mellem Kunstakademiets Arkitektskole, Danmarks Designskole og Det Kongelige Danske Kunstakademis Konservatorskole.

En refleksion over krop og bevægelse i rum

I sit afgangsprojekt, RUMTID, fra Arkitektskolen Aarhus har Mie Dinesen forsøgt at gøre et abstrakt emne som bevægelse synligt samt at formidle det på en visuel måde, der kan anvendes af andre.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Bachelorlegater 2011

Arkitektforeningen uddeler hvert år to bachelorlegater til studerende på henholdsvis Arkitektskolen Aarhus og Kunstakademiets Arkitektskole.

Legatet er på 15.000 kr. samt gratis medlemsskab af Arkitektforeningen.

Fra Kunstakademiets Arkitektskole modtog Kasper Hansen legatet for projektet 'Kunsthal København' – en bygning for et komplekst program i en masterplan for Vesterbro Baneterræn.

Nyt Arkitekternes Hus på Jagtvej 69

Den opgave fik en gruppe arkitektstuderende fra afdeling 11 på Kunstakademiets Arkitektskole i Købehavn  stillet. I fire dage knoklede de studerende, og resultatet kan ses udstillet i Arkitekternes Hus fredag d. 1. april, hvor der er fernisering kl.

KA11

Kunstakademiets Arkitektskoles publikation om skoleåret 09/10, KA11, er netop udkommet.

KA11 præsenterer udvalgte eksempler på skolens forskningsarbejder og studieresultater, og giver et indblik i hvad de enkelte studieafdelinger og forskningsinstitutter sætter fokus på. Publikationen giver samtidig et overblik over skolens udgivelser og udstillinger i skoleåret 09/10.

Bogen er rigt illustreret i farver, og al tekst findes på både engelsk og dansk.

Bedre argumenter og mere analyse, tak

Skolefusion: Det er stærkt bekymrende, at fusionen mellem Det Kongelige Danske Kunstakademis Konservatorskole uden forudgående mulighed for saglig og faglig vurdering i de relevante fagmiljøer indskrives som en del af fusionen mellem Danmarks Designskole og Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole, lyder det i høringssvar fra Arkitektforeningen og Danske Designere.