Arkitektskolen Aarhus

Stor tilfredshed i Aarhus med idekonkurrence om Aarhus Arkitektskole

To helt ukendte tegnestuer er blandt vinderne i den åbne idekonkurrence om den ny arkitektskole i Aarhus.

Med 230 godkendte forslag fra tegnestuer i 47 lande, er opgaven nu så grundigt belyst, og Bygningsstyrelsen og arkitektskolen ser frem til at at påbegynde arbejdet med at definere programmet for den endelige skole.

8 nytænkende arkitekturprojekter er nomineret til Icopal Prisen 2015

Arkitektstuderende fra arkitektskolerne i København og Aarhus har indleveret i alt 71 projekter til konkurrencen om Icopal Prisen 2015. Dommerpanelet har nomineret de 8 bedste til den eftertragtede pris. Vinderen afsløres ved en prisoverrækkelse den 5. november i København.

Den 5. facade i fokus

Anbefalingerne til fremtidens arkitekt- og designuddannelser

Uddannelses- og forskningsministeriets udvalg til fremtidssikring af de videregående kunstneriske uddannelser har nu givet deres anbefalinger.

Som det har lydt i medierne i hele bededagsferien, anbefaler udvalget, at der skæres i antallet af studiepladser på Arkitekt- og designskolerne i hhv. Aarhus, Kolding og København.

Opfylder nyuddannede arkitekter markedets behov?

Undersøgelse skal afdække om nyuddannede arkitekters kompetencer matcher arbejdsgivernes behov.

En undersøgelse blandt arkitekter, der er uddannet i perioden 2006 – 2012, skal vise, om der er et tilstrækkeligt match mellem nyuddannedes kompetencer og arbejdsgivernes forventninger og behov.

En refleksion over krop og bevægelse i rum

I sit afgangsprojekt, RUMTID, fra Arkitektskolen Aarhus har Mie Dinesen forsøgt at gøre et abstrakt emne som bevægelse synligt samt at formidle det på en visuel måde, der kan anvendes af andre.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Ny uddannelse på trapperne

Arkitektforeningen  har sammen med Arkitektforbundet, DANSKE ARK, Arkitektskolen Aarhus og Kunstakademiets Arkitektskole i København indgået et samarbejde om at udvikle en 2-årig praksisorienteret uddannelse, der skal professionalisere unge arkitekter.

Tiltaget imødekommer behovet for en systematiseret opkvalificering af unge arkitekter i professionel praksis.

Partnerskaber på tværs af arkitektur, ny teknologi og design

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Center for Arkitektur, Ny teknologi og Design, AND, er etableret af Aarhus Kommune, Region Midt og Arkitektskolen Aarhus. Centeret skal synliggøre de tre kreative brancher, og målet er at fremme og eksponere forretningsbaserede, kreative partnerskaber og innovation.

Ny satsning på Arkitektskolen Aarhus

Arkitektskolen Aarhus satser på internationalisering, praksissamarbejde – og ny skole

Arkitektskolens ”Udviklingskontrakt 2013-14” er nu underskrevet af Minister for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Morten Østergaard, og af skolens bestyrelsesformand Ingelise Bogason.

Uddeling af bachelorlegater i Kbh og Aarhus

Arkitektforeningen uddeler hvert år bachelor-legatet til en studerende fra Arkitektskolen Aarhus og KADK, som gennem sit studie har udvist særlig evne eller engagement i forhold til proces og samarbejde eller en særlig bred anvendelse af sit kreative talent.