Arkitektur der forandrer

Nedrivning og sociale indsatser hjælper i udsatte områder

Det er nødvendigt med strukturelle fysiske forandringer, hvis de socialt udsatte boligområder skal have et løft. Det viser forskningen.

Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen i Altinget By & Bolig d. 22. maj

Danske nomineringer på World Architecture Festival

For tredje år i træk samles arkitekter og arkitektur interesserede fra hele verden for at fejre arkitekturen og sætte fokus på fremtidige udfordringer.

I år handler det om ’Transformations’ og om hvordan det byggede miljø gennem et stærk samarbejde med brugere, planlæggere, arkitekter og andre kan forandres og gøres bedre.

Det er planlægningen og arkitekturen, der er problemet, ikke beboeren

Ambitiøs københavnsk arkitekturpolitik... men

Er nedrivning løsningen i Gellerup?

I de sidste par dage er der blevet diskuteret ghettoproblematik og arkitektur i Jyllands Postens Århussektion JP Århus.

Debatten handler først og fremmest om den berømte og berygtede Gelleruppark i Århus.
JPs journalister har fundet inspiration i bogen Arkitektur der forandrer, som AA udgav i samarbejde med Ministeriet for indvandrere, flygtninge og integration samt Velfærdsministeriet og Realdania i 2008.

Bogen "Arkitektur der forandrer" skaber debat

"Ghettoer opstår i samme type arkitektur verden over, drevet frem af samme ideologi. Modernisternes strålende utopi rives ned overalt i verden. Bare ikke i Danmark."
Således indleder journalist Pernille Steensgaard Weekendavisens artikel om bogen ”Arkitektur der forandrer – fra ghetto til velfungerende byområde”, der er blevet til i et samarbejde mellem Ministeriet for flygtninge, indvandrere og integration, Velfærdsministeriet, Realdania og Akademisk Arkitektforening.