Arkitekturens Dag

Urbane interventioner på Arkitekturens Dag

Arkitekturens Dag 2015 – inspirationskatalog til urbane interventioner.

Arkitekturens Dag

Den første mandag i oktober sætter Arkitektforeningen særlig fokus på arkitekturen.

På denne dag viser vi omverdenen, hvad arkitekter laver, hvad arkitekternes kompetencer kan bruges til, og hvad arkitektur handler om.

Arkitekturens Dag er er en årligt tilbagevendende begivenhed.

Arkitekturens Dag den 1. oktober 2012

Landet over er kommuner, foreninger, institutioner og ildsjæle i fuld gang med planlægningen af Arkitekturens Dag mandag den 1. oktober. Her er den første lille forsmag på det, der kommer til at ske:

AND i Aarhus stiller skarpt på, hvordan arkitektur kan gøre hverdagen lettere

Brugernes park

Århus nye park på det gamle godsbaneareal inviterer brugerne til at være med, hvad enten de er til urban farming, rollespil eller musik.

Af Marie Leth Rasmussen

oversete muligheder i hverdagsarkitekturen

Vinderen af Arkitektforeningens studenterfotokonkurrence i efteråret 2011, Madeleine Lindberg, er netop blevet færdig med sit studie på Kunstakademiets Arkitektskole. Hun fortæller her hvad det har betydet for hende at vinde konkurrencen, og hvordan hendes fokus på arkitektfaget har været med til at skabe de præmierede billeder.

Arkitekturens dag 2012

Arkitekturens Dag 2012 finder sted mandag den 1. oktober. Temaet er Hverdagsarkitekturens værdier og muligheder og Arkitektforeningen opfordrer MAAere, kommuner, museer og andre til, allerede nu, at tænke over, hvad der skal præge dagens program.

Byudvikling: Kunst, krop og klima

Ballerups almene boligområder genopstår som ”Fugl Føniks” til nye tider og nye krav. Helene Hjort Knudsen, Arkitekt MAA, var med som reporter, da der blev fejret Arkitekturens Dag i Ballerup

Forstadens arkitektur på skoleskemaet

I Rønde, Århus, Esbjerg, Vanløse og på Amager var den almindelige undervisning på en række folkeskoler erstattet med arkitektur og forstad i anledning af Arkitekturens Dag.

Skolelærere og MAAere var ikke sene til at gribe bolden, da Arkitektforeningen i foråret opfordrede skoler til at sætte arkitektur på skemaet i anledning af Arkitekturens Dag den 1.oktober.

Årets tema ”Forstaden – arkitektur som ramme om det gode liv” inviterede eleverne ti