Arkitekturens Dag 2010

Kunsten at bevare en vision

Bygningskultur Danmark og Bygningsarv a/s havde  i anledning af Arkitekturens Dag  2010 inviteret til debat om forstadens bevaringspotentialer og grillpølser. Annette Blegvad, chefkonsulent i Arkitektforeningen rapporterer fra Bygningskulturens Hus i Borgergade:

Der var fyldt i den gamle pigeskole i Borgergade, da klokken slog 18 og kommunikationschef Bjørn Henrichsen bød velkommen til en debat om, hvad der skal bevares i forstaden.

Arkitekturens Dag i ord og billeder

Årstiderne Arkitekter havde inviteret barnlige sjæle og børn til at bygge deres drømmehus i LEGO på tegnestuen i København, på biblioteket i Herning og på Den Kreative Skole i Silkeborg. Læs artikel.

Der blev præmieret godt nybyggeri rundt omkring i landet.

Fremtidens forstadsliv i 8-tallet

Godt 40 mennesker var mødt op i Ørestad, en af landets yngste forstæder, for at opleve BIGs boligbyggeri 8-tallet. Arkitekt MAA Bo Ryding rapporterer:

Det er fredag den 1. oktober, og det Arkitekturens Dag. kl.

Velfærdsdrømme i Svenn Eske-land

Godt 7o personer drog med på bus tur til arkitekt Svenn Eske Kristensens bygninger på den københavnske vestegn. Arkitekt MAA Marie Brøndum rapporterer fra en dag i ”Svenn Eske-land”.

Da alle havde fundet en plads i den udsolgte dobbeltdækkerbus, trillede vi lige så stille fra Rødovre Station og ud i forstadens landskab - Vestegnen, det jomfruelige land, som i efterkrigstiden fra 1945-1970’erne blev tumleplads for planlæggere og arkitekter.

Fremtidens energirenovering

I anledning af Arkitekturens Dag d. 1. oktober åbnede Gate 21 "Sustainable Future Forum" dørene for en engageret skare, der havde fundet vej til Albertslund.  Arkitekt MAA Charlotte Valmin rapporterer her fra dagen:

Gate 21 er drivkraft – dvs. både skaber og gennemfører projekter – for klima- og energiløsninger i Østdanmark.

Brøndens lys

Arkitekturinteresserede borgere og arkitekter mødte i anledning af Arkitekturens Dag op i Kulturhuset Brønden i Brøndby Strand. Arkitekt MAA Hanne A.

På sporet af 1968 i Albertslund

Arkitekt MAA Bodil Veibæk tog i anledning af Arkitekturens Dag med på Byvandring i Albertslund. Læs beretning.

Klokken er 15:45 fredag eftemiddag, og efter 30 minutters trippen i et signal-forsinket S-tog fra Hovedbanen, ankommer jeg til Albertlund Station. Her finder jeg en gruppe på ca. 25 mennesker, stimlet sammen på et lille, og ganske livligt butikstorv.

Store og små drømmeboliger

Kig ind til et kreativt frikvarter og byg dit eget drømmehus. Sådan lød invitationen på Arkitekturens Dag fra Årstiderne Arkitekter, der havde inviteret til leg med Lego klodser på tegnestuen i København – på biblioteket i Herning og på Den Kreative Skole i Silkeborg.

Alverdens forstæder

De fleste vil nogenlunde kunne karakterisere en dansk forstad hvad bygninger, byrum og landskab angår - men er det de samme billeder, man har på nethinden i Bilbao eller Bogotá?

Udstillingen ”Alverdens Forstæder”, der er kurateret af arkitekt MAA Pernille Leon,  er blevet til gennem et netværk af danske og udenlandske arkitekter rundt om i verden.

Arkitekten og skoleeleverne fra forstaden

Folkeskoleeleverne i forstaden Sønderris udenfor Esbjerg undervises i arkitektur, modelbygning og rumlig opfattelse af arkitekt MAA Christina Korsbek Olsen. Læs interview.

Arkitekt MAA Christina Korsbek Olsen fra arkitektfirmaet Ketner Olsen, Esbjerg/Rotterdam har i flere omgange undervist  folkeskoleklasser i arkitektur.